Laura Codruța Kovesi: „Principalele probleme sesizate sunt lipsa de personal şi volumul mare de activitate al procurorilor”

Laura Codruța Kovesi: „Principalele probleme sesizate sunt lipsa de personal şi volumul mare de activitate al procurorilor”

Laura Codruţa Kovesi, în timpul interviului acordat ziarului „Adevărul“

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi, a fost prezent, vineri, la Cluj-Napoca, unde i s-a prezentat bilanțul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj pe anul 2011.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorul general al al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, vineri, că speră ca lipsa de personal din parchetele din ţară să fie rezolvată, parţial, odată cu intrarea în vigoare a noilor coduri, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

„Principalele probleme sesizate la bilanţ sunt lipsa de personal şi volumul mare de activitate al procurorilor. La Parchetul Judecătoriei Bistriţa, pe o schemă de opt procurori lucrează doar doi, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda din șase procurori lucrează doar trei. Cred că organizarea mai multor sesiuni de admitere în sistem ar fi binevenite", a spus procurorul general. „Dacă în 2012 nu se va înregistra niciun dosar nou, cu personalul pe care îl avem nu vom putea soluţiona dosarele pe care le avem în lucru", a arătat Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul general a precizat că noul Cod Penal va oferi posibilitatea suplimentării numărul de personal, iar noile instituţii introduse vor ajuta Ministerul Public la gestionarea mai uşoară a volumului de activitate.

Kovesi a subliniat că o altă problemă care influenţează activitatea procurorilor este cea a „excesului de incriminare", fiind în legi circa 1.000 de fapte prevăzute ca infracţiuni, iar soluţia ar fi o analiză pentru a se vedea dacă o parte din aceste fapte nu ar putea rămâne contravenţii.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările