Laborator de ştiinţe ca-n afară: Transilvania College inaugurează SPArK Science, după standarde Cambridge

Laborator de ştiinţe ca-n afară: Transilvania College
inaugurează SPArK Science, după standarde Cambridge

La inaugurarea SPArK Science va participa şi ambasadorul Marii Britanii în România FOTO: coora.de

Singura şcoală acreditată Cambrigde din afara Capitalei, Transylvania College din Cluj, îşi deschide joi, 19 februarie, la ora 10.00, un laborator de ştiinţe foarte modern, după standarde Cambridge. Laboratorul se numeşte SPArK Science Centre.

Ştiri pe aceeaşi temă

„SPArK Science a fost creat la Transylvania College şi din dorinţa de a inspira respect şi pasiune pentru ştiinţă. Elevii care studiază în acest mediu nou speră să obţină performanţe înalte în domeniul ştiinţei şi să ia în considerare ştiinţa ca o opţiune de carieră“, spun cei de la Transylvania College.

Numele laboratorului de ştiinţe este un acronim, pe lângă simbolistica scânteii creatoare. Fiecare literă din denumirea laboratorului este un simbol din tabelul periodic al elementelor - Sulphur (Sulf), Phosphorus (Fosfor), Argon (Argon) şi Kalium (Potasiu).

Pentru realizarea acestui centru foarte modern s-au investit 130.000 de euro. SPARrK este compus
din două laboratoare, unul „uscat” pentru activităţile teoretice şi unul „umed” pentru experimente practice. Laboratorul teoretic dispune de echipamente şi software-uri interactive, care permit o explorare avansată a tuturor resurselor informaţionale disponibile. Laboratorul practic oferă spaţiul,
echipamentele şi utilităţile necesare pentru a testa teoriile studiate într-o manieră sigură şi
dinamică. Aproape nici un curs nu se încheie fără ca elevii să-şi fi realizat exerciţii practice în chimie, biologie şi fizică, explică cei de la Transylvania College.

Premiată cu distincţia „Şcoala Anului în România” la Gala Premiilor în Educaţie din 2009, la Transylvania College învaţă 580 de elevi români şi străini (din 27 de ţări din întreaga lume).
Transylvania College este singura şcoala din România care oferă două linii de studiu, fiind
acreditată pe Curriculum naţional şi pe cel internaţional Cambridge.

Mai puteţi citi:

Ingredientul secret al succesului Coca-Cola. Fostul director de marketing al companiei, Peter Sealey: „Cum îţi faci un client pe viaţă? Fii sincer cu el!“

FOTO Celălalt BAC. Şcoala unde se dă Bacalaureatul fără stres, ca-n Anglia

FOTO-VIDEO Prima şcoală “verde”  din România: Transylvania College din Cluj. O investiţie de circa 650.000 de euro

Şcoală condusă ca o afacere. Modelul de succes al unei şcoli din Cluj va fi pus în practică în oraşe din România şi Europa

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: