VIDEO Klemm explică interesul SUA pentru independenţa Justiţiei în România: „Corupţia, o ameninţare neconvenţională la adresa NATO“

VIDEO Klemm explică interesul SUA pentru independenţa Justiţiei în România: „Corupţia, o ameninţare neconvenţională la adresa NATO“

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România. FOTO: Eduard Enea

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, participă la la o dezbatere organizată la Cluj despre pericolele secolului XXI. Vorbind despre strategia SUA privind gestionarea acestor pericole, ambasadorul a susţinut că „păstrarea independenţei sistemului judiciar din România este o asigurare pentru aliaţii NATO cu privire la rezistenţa, puterea şi încrederea pe care o pot avea în România”.

„Rusia desfăşoară o campanie informaţională împotriva aliaţilor NATO încercând să atingă scopul primar: întărirea mişcărilor şi partidelor extremiste, sprijinirea mişcărilor separatiste, subminarea încrederii publicului în guvernele noastre şi explorarea diferenţelor etnice, culturale şi religioase între şi în interiorul ţărilor noastre, deseori folosind o retorică falsă. Această campanie are ca scop slăbirea statelor membre NATO şi a Alianţei. Lupta împotriva propagandei şi dezinformării este dificilă mai ales în democraţii ca ale noastre care preţuiesc libertatea de exprimare. Aliaţii sunt concentraţi pe întărirea rezistenţei oamenilor şi instituţiilor pentru a face faţă acestor ameninţări neconvenţionale. Corupţia, aşa cum a menţionat profesorul Naumescu, este o astfel de ameninţare neconvenţională”, a susţinut ambasadorul. 

De ce se implică SUA în susţinerea independenţei Justiţiei

 
 

„Din punctul nostru de vedere în ultimul deceniu România şi-a mărit credibilitatea în lupta împotriva corupţiei, incluzând aici realizarea unui sistem judiciar independent. Trebuie să acceptăm că valorile democratice stau la baza Alianţei NATO şi a puterii oricărui guvern care caută încrederea cetăţenilor săi.

Păstrarea independenţei sistemului judiciar construită în ultimii 15 ani de România este o asigurare pentru cetăţenii României şi pentru aliaţii NATO cu privire la rezistenţa, puterea şi încrederea pe care o pot avea în România”, a mai spus ambasadorul.  

 
 
Citeşte şi
 
 
 
citeste totul despre: