Kelemen Hunor: Următorul guvern trebuie să fie unul asumat politic, la fel ca premierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunos  FOTO Eduard Enea
Kelemen Hunos  FOTO Eduard Enea

Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat vineri la Cluj că următorul guvern trebuie să fie unul asumat politic, lucru valabil ”inclusiv în cazul premierului”, apreciind de asemenea că sugestia preşedintelui Klaus Iohannis, care i-a propus lui Dacian Cioloş să intre în politică, este una ”raţională”.

”Eu am mai spus despre Dacian Cioloş ce părere am. Este o părere bună. Următorul guvern trebuie să fie asumat politic şi acest lucru este valabil inclusiv în cazul premierului. Dar noi despre aceste chestiuni vom vorbi după alegeri. Nu aceasta este prioritatea noastră, fiindcă probabil nu vom da noi premierul României, cu toate că ar fi un lucru bun”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat cum apreciază gestul preşedintelui Klaus Iohannis, care i-a sugerat premierului să intre în politică, Kelemen Hunor a declarat că este o abordare raţională.

”Nu sunt un comentator al domnului Iohannis. Este o abordare, zic eu, raţională. El l-a propus să fie premier, dar trebuie să aşteptăm rezultatele alegerilor şi în funcţie de asta vom vedea”, a mai spus Kelemen Hunor.

La sediul din Cluj-Napoca al partidului a avut loc, vineri, Consiliul Permanent al UDMR.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că, în opinia sa, ar fi bine ca Dacian Cioloş să continue proiectele după alegerile parlamentare, subliniind însă că, pentru acest lucru, e necesar ca de acum să îşi declare adeziunea sau măcar simpatia pentru partidul cu care doreşte să continue proiectele. Iohannis a precizat din nou că, după alegeri, nu va nominaliza premier independent.

Întrebat vineri dacă va rămâne independent sau va candida în alegeri, premierul Dacian Cioloş a răspuns: ”Am spus că nu o să candidez şi eu nu am înţeles din ce a spus domnul preşedinte Iohannis că mi-a cerut să candidez”.

Mai puteţi citi:

Kelemen: UDMR vrea după alegerile parlamentare 8-9 locuri de senator şi 18-19 locuri pentru deputaţi

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite