Clujul, una dintre capitalele jazz-ului pe 30 aprilie. International Jazz Day, eveniment desfăşurat sub patronajul UNESCO

Clujul, una dintre capitalele
jazz-ului pe 30 aprilie. International Jazz Day, eveniment desfăşurat sub
patronajul UNESCO

Elena Mîndru Quintet ft. Mood Quartet  FOTO: jazzday.ro

Data de 30 aprilie îi va aduce la Cluj pe fani ai jazz-ului din toată lumea. La Opera Maghiară vor concerta Budapesta Jazz Orchestra, Elena Mîndru Quintet ft. Mood Quartet. Manifestarea se desfăşoară sub patronajul UNESCO.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ziua va începe la ora 10.00, la Piano Cazola, cu o cafea, apoi cu un workshop susţinut de Elena Mîndru, un curs despre factorul latino-american in estetica jazzului ţinut de conf. Univ. Dr. Virgil Mihaiu în Aula Domşa de pe strada. C-tin Daicoviciu, nr. 14. Iar seara, de la ora 20.00 - concert la Opera Maghiară al Elenei Mîndru Quintet ft. Mood Quartet şi al Budapesta Jazz Orchestra.

Programul întregii zile îl găsiţi AICI.

Budapest Jazz Orchestra a fost fondată în 1998 şi este formată din 17 muzicieni cu o vastă experienţă şi istorie muzicală. Repertoriul lor include hituri celebre ale perioadei de glorie a swing-ului, compoziţii proprii şi  muzică clasică contemporană.

În prezent, bandul este recunoscut la nivel global şi şi-a construit o reputaţie puternică pentru interpretările pe care le dau jazz-ului contemporan.

Preţul biletelor variază între 35 şi 85 de lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua biletmaster.ro, de la casa de bilete a Operei Maghiare şi din Iulius Mall. Informaţii pe www.jazzday.ro.

Premiată la cel mai mare festival de jazz din lume

Elena Mîndru este absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În iulie 2012 a reprezentat România la cel mai prestigios festival de jazz din lume, Montreux Voice Jazz Competition, unde a obţinut locul al II-lea şi Premiul Publicului, oferit de un juriul prezidat de legendarul Quincy Jones.

Elena a participat şi a câştigat premii la festivaluri din ţară şi din străinătate, atât pe parte de jazz vocal, cât şi de compoziţie clasică, festivaluri precum Festivalul Jazz Napocensis, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Festivalul Jeunesses Musicales, Festivalul Naţional Mamaia, Festivalul George Grigoriu, Festivalul de Jazz de la Montreux (Elveţia), Festivalul Scrivere in Jazz (Sassari, Italia), Keep An Eye Jazz Award (Amsterdam).

Au cântat pentru Regele Mihai

Cvartetul “The Mood” a luat fiinţă în 2005, din intenţia celor patru de a aborda muzica de cvartet dintr-un unghi aparte şi se disting printr-un plus de vibranţă şi originalitate.

Artişti instrumentişti ai celor mai prestigioase orchestre din România, membrii cvartetului “The Mood” valorifică repertoriul cameral clasic, dar totodată accesează şi o sferă mai “easy-going”, cea a muzicii de divertisment, focalizându-se pe a creea "show" prin piese şi hituri de mare succes, alese şi prelucrate chiar de ei pentru cvartet de coarde.

Cei patru membri au la activ un număr impresionant de apariţii scenice şi televizate, atât solistice şi orchestrale, cât şi în formula actuală.

Dintre acestea amintim: recitalul extraordinar privat pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României, spectacolul "Da Goldoni a Goldoni" realizat în colaborare cu compania teatrală "Tre Punti” Venezia, Festivalul Internaţional "George Enescu" Bucureşti (Sala Palatului), Festivalul "SoNoRo", Festivalul "Mozart", Orchestra Română de Tineret, emisiunea Garantat 100%, etc. În decembrie 2012, “The Mood” Quartet a obţinut premiul I “Sándor Végh” al concursului de cvartete “W.A.Mozart” din Cluj-Napoca.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: