Jaf ca-n filme: hoţii care au spart sediul unei universităţi din Cluj purtau măşti şi cagule. Cum au fost prinşi de poliţişti

Jaf ca-n filme: hoţii care au spart sediul unei universităţi din Cluj purtau măşti şi cagule. Cum au fost prinşi de poliţişti

Hoţii care au jefuit USAMV purtau măşti, exact ca în filme. FOTO: IPJ Cluj

Polişţiştii din Cluj au doi suspecţi în cazul spargerii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, la începutul lunii octombrie. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile celor doi, anchetatorii au descoperit măşti şi cagule folosite în timpul jafului.

Poliţiştii au reulit depistarea şi reţinerea persoanelor bănuite de comiterea unui furt din  Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. Pentru probarea activităţii infracţionale, în urma percheziţiilor efectuate au fost ridicaţi bani şi alte bunuri care prezintă interes pentru cauză.
 
„La data de 5 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au efectuat percheziţii, pe raza municipiilor Iaşi şi Timişoara, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea activităţii infracţionale a doi bărbaţi.Cei în cauză, în vârstă de 25 şi 26 ani, sunt bănuiţi că, în noaptea de 2/3 octombrie a.c., având feţele acoperite, au pătruns în incinta unei universităţi de pe Calea Mănăştur, iar din seiful casieriei au sustras bani şi bonuri valorice, cauzând un prejudiciu estimat la peste 90.000 de lei”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Cluj.
 
La acea dată, în urma sesizării primite, s-a constituit un grup de lucru la nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca format din poliţişti din cadrul mai multor structuri şi au fost demarate de îndată cercetări. În urma unor activităţi complexe, s-a reuşit identificarea şi depistarea celor bănuiţi de comiterea faptei.
În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate articole de îmbrăcăminte, bani şi alte obiecte care prezintă interes pentru cauză.
 
De asemenea, cei în cauză au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, iar în baza probatoriului administrat, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. La acţiuni au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi criminalişti.
Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: