Italia plânge după preotul care a murit după ce a renunţat la aparatul pentru respirat în favoarea unui tânăr

Italia plânge după preotul care a murit după ce a renunţat la aparatul pentru respirat în favoarea unui tânăr

Giuseppe Berardelli avea 72 de ani. FOTO: Araberara.it

Italienii din Casnigo, o comună din provincia Bergamo, plâng după preotul de 72 de ani care a renunţat la aparatul pentru respirat în favoarea unui pacient mai tânăr. „Don Giuseppe era un preot iubit de toată lumea”, spun cunoscuţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Locuitorii din Comuna Casnigo îl jelesc pe Don Giuseppe Berardelli, protopopul în vârstă de 72 de ani al parohiei San Giovanni Battista, relateză TGCOM 24.  Preotul a murit în noaptea de duminică spre luni, 16 martie, la spitalul din Lovere, unde a fost internat pentru probleme de sănătate care s-au agravat în ultimele zile. Un cadru medical a relatat presei locale că Don Giuseppe a renunţat la aparatul de respirat de care avea nevoie:
„Şi mă emoţionează profund faptul că protopopul din Casnigo, Don Giuseppe Berardelli - căruia comunitatea parohială i-a cumpărat un aparat de respirat - a renunţat la acesta din dorinţa de a-l da cuiva mai tânăr decât el". 
 

Salutul său era „pace şi bine”

 
Giuseppe Imberti, primarul oraşului Casnigo, a făcut un protret emoţionalt al preotului:
 
„A fost o persoană simplă, foarte amabilă şi gata să-i ajute pe toţi,credincioşi şi necredincioşi. Salutul său era „pace şi bine”. Întotdeauna prietenos şi deschis faţă de administraţia publică şi asociaţiile umanitare din parohie şi din afara acesteia, a participat la toate evenimentele comunei fără a fi vreodată intruziv. (...) Chiar şi la priveghiuri, el întreba mai întâi rudele dacă prezenţa lui este dorită, atât de discret era. Era iubit de toată lumea, foştii săi enoriaşi veneau încă de la Fiorano după ani buni pentru a-l găsi.(...) A fost un protopop iubit de toţi ”.
 


„Un preot iubit de toată lumea”


 
Preotul din Casnigo, don Giuseppe Berardelli avea 72 de ani. Născut pe 21 august 1947, era originar din Fonteno. A ajuns preot în 30 iunie 1973, prima sa misiune fusese în parohia San Giuseppe. În 2006 a fost numit protopop în Casnigo. „El a avut probleme de sănătate, dar a luptat cu acestea păstrându-şi zâmbetul său obişnuit şi hotărârea pe care o au toţi cei care cred în Dumnezeu. A murit la spitalul Lovere. Nu a avut parte de nicio înmormântare, dar oamenii din Caserta l-au salutat în felul lor, luni, 16 martie, la prânz: au ieşit pe balconul casei lor şi l-au salutat cu aplauze. Don Giuseppe era un preot iubit de toată lumea”, scrie sursa citată.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: