Investiţie de 30 de milioane de euro la Cluj. Bosch a inaugurat noua clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Bosch a inaugurat joi, 9 iulie, oficial, noua clădire de birouri a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. Lucrările de construcţie au început în martie 2018 şi au fost finalizate în luna februarie a anului 2020. În timp, investiţia totală în proiect a atins pragul de 30 de milioane de euro.

Noua clădire acoperă o suprafaţă totală construită de 17.500 de metri pătraţi, cu peste 10.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri moderne, personalizate, concentrate pe zone de lucru interconectate. Clădirea de birouri de ultimă generaţie este situată în inima oraşului Cluj-Napoca, în incinta campusului de software DaVinci Plaza, şi găzduieşte peste 500 din numărul total de aproximativ 800 de angajaţi ai Centrul de Inginerie din Cluj care contribuie la viitorul mobilităţii, relocaţi din alte clădiri de birouri din localitate. 

„Bosch continuă să vadă un potenţial considerabil în România, iar inaugurarea noului sediu al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj subliniază angajamentul nostru faţă de ţară”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch şi reprezentantul Grupului Bosch în România. „Continuăm să oferim angajaţilor noştri resurse şi facilităţi care să îi sprijine în îmbunătăţirea calităţii procesului de inovaţie”, a adăugat Boldijar.

Imagine indisponibilă

Mihai Boldijar este director general al Robert Bosch şi reprezentantul Grupului Bosch în România

Prezidat de reprezentanţii companiei, evenimentul de tăiere a panglicii s-a bucurat de prezenţa autorităţilor locale, partenerilor academici, precum şi a membrilor relevanţi ai Camerei de comerţ şi Industrie Româno-Germane. „Am finalizat această construcţie, chiar în centrul oraşului Cluj-Napoca, ca parte a campusului de software modern DaVinci Plaza, pentru a evidenţia potenţialul activităţilor noastre în regiune. Este un proiect pe care îl datorăm şi echipei noastre extrem de motivate şi nenumăraţilor ambasadori şi voluntari Bosch. Noua clădire completează, în manieră ideală, birourile şi laboratoarele noastre de ultimă generaţie din Jucu”, a afirmat Dennis Raabe, fostul director al Centrului de Inginerie Bosch Cluj, care a finalizat cu succes acest proiect. „Sunt mândru să inaugurăm astăzi această nouă clădire în care peste 500 dintre cei 800 de colegi ai noştri lucrează la cele mai noi proiecte de tehnologie de mobilitate, contribuind la modelarea viitorului conducerii automatizate şi conectate. Acesta reflectă contribuţia noastră la Bosch şi povestea de succes a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj”, a conchis Raabe.

Bosch oferă angajaţilor săi condiţii de lucru inspiraţionale

Adiţional spaţiilor de lucru inovatoare, cum sunt birourile comune şi spaţiile deschise, sălile de şedinţe diversificate, cele de training sau zonele de relaxare concepute la comandă, noua clădire oferă diferite facilităţi precum parcare subterană, rastel pentru biciclete, centru medical, zonă de gimnastică şi spaţii personalizate, cum sunt zonele de tip Design Thinking sau Hub-ul de Inginerie. Acestea din urmă vor deservi atât dezvoltarea proiectelor interne Bosch, cât şi ca loc de desfăşurare pentru evenimente precum hackatoane, concursuri academice sau alte proiecte dedicate studenţilor. Până la 70 de procente din mobilierul existent în spaţiile de birouri a fost conceput şi personalizat de mici producători locali şi afaceri de familie, reiterând astfel sprijinul companiei faţă de ecosistemul local.

Locaţia centrală a noii clădiri ajută la promovarea unei interacţiuni sporite cu comunitatea din Cluj-Napoca, consolidând astfel parteneriatele strategice ale companiei cu autorităţile locale, companiile partenere, clienţii şi mediul academic local. În domeniul educaţiei, la Cluj, Bosch dezvoltă, din 2013, parteneriate de lungă durată cu universităţile locale. În prezent, sunt în derulare trei programe de masterat şi trei cursuri universitare dezvoltate împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea Babeş-Bolyai. În acest context, compania oferă, anual, peste 50 de burse studenţilor talentaţi.

Cercetare şi inovaţie la Centrul de Inginerie din Cluj

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj acordă o importanţă deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă generaţie. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din reţeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, tinerii ingineri din Cluj dezvoltă produse cu competenţe înalte în software, hardware, ingineria fiabilităţii şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă,

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite