Iadul prin care trec pacienţii COVID nevaccinaţi. „Înainte de intubare, imploră vaccinul, dar e prea târziu”

Iadul prin care trec pacienţii COVID nevaccinaţi. „Înainte de intubare, imploră vaccinul, dar e prea târziu”

Tot mai mulţi tineri nevaccinaţi ajung în secţiile ATI în SUA. FOTO Shutterstock

O doctoriţă din Statele Unite ale Americii s-a confensat şi a vorbit despre drama pacienţilor Covid care suferă de forme grave ale bolii. Ea susţine că mulţi dintre pacienţii care nu s-au vaccinat până acum ajung în secţiile ATI, iar unii nu mai supravieţuiesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

O doctoriţă din Statele Unite pe nume Brytney Cobia a postat pe Facebook o confesiune puternică despre gravitatea suferinţei celor atinşi de COVID şi internaţi la terapie intensivă, scrie Ziare.com.
 
„Am făcut progrese mari în ultima vreme încurajând oamenii să se vaccineze. Vreţi să ştiţi cum? Internez tineri sănătoşi la spital cu infecţii COVID foarte grave. Unul dintre ultimele lucruri pe care le fac înainte de a fi intubaţi este să mă implore să primească vaccinul.
 
Îi ţin de mână şi le spun că îmi pare rău, dar este prea târziu. Câteva zile mai târziu, când le declar decesul, îi îmbrăţişez pe membrii familiei şi le spun că cel mai bun mod de a-şi cinsti persoana iubită este să se vaccineze şi să-i încurajeze pe toţi cei cunoscuţi să facă la fel. Ei plâng. Şi mi-au spus că nu ştiau. Au crezut că este o farsă. Au crezut că este politic. Au crezut că, având un anumit tip de sânge sau o anumită culoare a pielii, nu se vor îmbolnăvi la fel de tare. Au crezut că este „doar gripa”. Dar s-au înşelat. Şi şi-ar dori să se poată întoarce. Dar nu pot.
 
 
Aşa că îmi mulţumesc şi merg să se vaccineze. Nu este prea târziu, dar într-o zi ar putea fi", scrie doctoriţa în postare”, a spus ea, conform sursei citate.
 
Pentru a fi mai convingătoare, ea a alăturat mesajului său şi opiniile ştiinţifice ale unor epidemiologi cunoscuţi din America. Avertismentul unuia dintre ei, David B. Wilhelm, nu lasă loc de interpretări. Dacă nu ai trecut prin boala COVID sau eşti nevaccinat, ai şanse extrem de mari să te îmbolnăveşti cu varianta Delta în următoarele 60-90 de zile", susţine Wilhelm.

Vă mai recomandăm şi:

Vaccinul universal anti-COVID-19, pe cale să devină o poveste de succes. Aşteptările experţilor români

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările