UPDATE Horea Şulea, primarul celei mai mari comune din ţară, Floreşti, din judeţul Cluj, acuzat de conflict de interese. Primarul: „Mă declar nevinovat!“

UPDATE Horea
Şulea, primarul celei mai mari comune din ţară, Floreşti, din judeţul Cluj,
acuzat de conflict de interese. Primarul: „Mă declar nevinovat!“

Horia Şulea, primarul din Floreşti, judeţul Cluj FOTO: ziarul Făclia

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, primarul comunei clujene Floreşti, Horia Şulea, este acuzat de conflict de interese deoarece a semnat dispoziţiile de numire prin care cumnata sa a fost numită în funcţia publică de inspector asistent în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Cluj şi, ulterior, în funcţia publică de conducere de şef serviciu în cadrul Poliţiei Locale Floreşti (funcţie exercitată cu caracter temporar).

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 13.39 “Nu am nicio cunoştinţă despre această acuză. La momentul respectiv când s-a sesizat ANI mi s-au cerut o grămadă de date şi acte legate de această situaţie, le-am pus toate datele la dispoziţie. Eu din clipa respectivă nu am mai primit absolut nimic. Nu mai ştiu nimic despre situaţie. Eu consider că nu am absolut nicio vină având în vedere faptul că am respectat legea. Voi lua NUP-ul, fără discuţie. Sunt şi mă declar nevinovat.

Mi-au cerut o grămadă de acte, le-am pus la dispoziţie toate, asta se întâmpla acum 7-8 luni de zile. Oricum, mă aşteptam să sesizeze Parchetul. Nu am nici cea mai mică problemă. Toate atribuţiile legate de Poliţia Comunitară unde a fost angajată cumnata mea, transferată în interes de serviciu, revenea viceprimarului, nu era în subordinea mea direct. Doamna respectivă a fost angajată într-un serviciu al Primăriei Floreşti, serviciu care prin dispoziţia primarului se afla în subordinea viceprimarului.

Dacă analizăm din punct de vedere al Codului Civil nu există o incompatibilitate, iar dacă stăm să analizăm din punct de vedere al codului de procedură penală pot să demonstrez că nu s-a creat niciun avantaj patrimonial şi material astfel încât să apară o incompatibilitate. Această doamnă s-a transferat în interes de serviciu fiind funcţionar al statului roman la DSP Cluj la Primăria Foreşti şi este sora soţiei mele”, a declarat Horia Şulea.

Primarul din comuna clujeană Floreşti a încălcat şi dispoziţiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

În acest sens, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj cu privire la posibila săvârşire de către Horia Şulea a infracţiunii de conflict de interese. Şulea a fost validat în funcţia de primar al comunei Floreşti, judeţul Cluj, la data de 15 iunie 2012, potrivit unui comunicat ANI.

La 1 aprilie 2013, cumnata acestuia a fost numită în funcţia publică de inspector asistent în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj. În perioada 23 iulie - 22 octombrie 2013, aceasta a exercitat, temporar, funcţia publică de conducere de şef serviciu în cadrul Poliţiei Locale Floreşti.

Primarul Şulea a fost informat în legătură cu demersurile ANI.

Mai puteţi citi:

Un agent şef de poliţie din Cluj şi soţia sa, fost consilier local, trimişi în judecată pentru fals în declaraţii şi evaziune fiscală

Comisarul-şef care şi-a umilit colegul pentru că a avut curajul să-l oprească în trafic va fi repus în funcţie


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: