Fiul preşedintelui Siriei, la Cluj. „Sunt un tânăr ca oricare altul, iar matematica e pasiunea mea încă din copilărie”

Fiul preşedintelui Siriei, la Cluj. „Sunt un tânăr ca oricare altul, iar matematica e pasiunea mea încă din copilărie”

Hafez al-Assad (în prim plan) a fost mereu cu zâmbetul pe buze şi a socializat cu ceilalţi concurenţi de la Olimpiadă. FOTO Facebook/ IMO 2018 Cluj-Napoca

Prezent în aceste zile la Cluj, la Olimpiada Internaţională de Matematică, Hafez al-Assad, fiul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, spune că îşi doreşte să devină inginer şi că matematica este cea mai mare pasiune pe care o are.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânărul a mărturisit că această ediţie de Olimpiadă i se pare mai dificilă decât cele la care a participat până acum. Hafez al-Assad a mai spus că se consideră un tânăr obişnuit, la fel ca oricare altul şi că îşi doreşte în primul rând ca echipa Siriei să obţină un rezultat cât mai bun, punându-se pe el în plan secund. 
 
„Sper să obţin un rezultat bun la Olimpiadă, dar competiţia este strânsă şi sunt mai bucuros să adun note pentru echipă decât premii pentru mine. Matematica este pasiunea mea încă din copilărie. Fiecare copil are o pasiune, a mea este matematica. Dintr-un anumit punct de vedere, concursul din acest an a fost mai greu pentru mine decât cel de anul trecut, pentru că anumite puncte tari diferă de la concurent la concurent, poate pentru unii a fost mai uşor, dar pentru mine a fost mai provocator”, a spus fiul preşedintelui sirian.
 
Hafez al-Assad a mai afirmat că în acest an avut de susţinut şi examenul de Bacalaureat în ţara sa şi s-a declarat optimist în ce priveşte concursul de la Cluj. 
 
„Concursul a fost dificil, ca de obicei. Acest an a fost puţin mai dificil pentru mine, a trebuit să trec printr-un bacalaureat, am fost puţin preocupat, dar cel mai important lucru este să te concentrezi pe rezolvarea problemelor, atât cât poţi”, a mai afirmat fiul preşedintelui sirian.
 

E cazat într-un hotel de 3 stele

 
Hafez al-Assad arată şi se comportă la fel ca orice alt concurent de la Olimpiadă. La ceremonia de deschidere care a avut loc duminică dimineaţa la Sala Polivalentă, acesta şi-a făcut mai multe selfie-uri şi a socializat cu membri din echipele altor ţări. El a fost mai tot timpul cu zâmbetul pe buze şi cu telefonul în mână.
 
Surse oficiale au precizat pentru „Adevărul” că Hafez al-Assad este cazat la Hotelul Victoria din centrul oraşului, un hotel de 3 stele, construit în 1986, aflat vis-a-vis de Prefectură. „Acesta este cazat într-o cameră absolut obişnuită cu un alt membru al echipei Siriei. La etajul unde este cazat stau toţi cei 11 membri ai delegaţiei Siriene”, arată sursele citate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: