Gestul care i-a scandalizat pe britanici. Cum a fost păcălită şi umilită o artistă nevăzătoare din Londra de către un şofer român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai a profitat de faptul că avea o clientă nevăzătoare şi a taxat-o dublu pentru o cursă. FOTO: Metro
Mihai a profitat de faptul că avea o clientă nevăzătoare şi a taxat-o dublu pentru o cursă. FOTO: Metro

Gestul unui şofer român de Uber de a o pune pe o artistă nevăzătoare să plătească dublu o cursă i-a scandalizat pe englezi. Acum, bărbatul a ajuns în faţa unui tribunal britanic şi va trebui să dea explicaţii pentru faptele sale.

Cornel Mihai (32 de ani) trăieşte în Regatul Unit de mai mulţi ani, iar în ultimul timp a fost angajatul companiei Uber. Şi-a pierdut însă locul de muncă şi a fost acuzat de înşelăciune, după ce ar fi taxat dublu o clientă. Fapta pentru care este judecat Mihai s-a petrecut la Londra, pe 29 iunie, notează publicaţia britanică Metro.

Atunci, românul a primit comanda să o ducă pe vedeta britanică Victoria Oruwari, o soprană nevăzătoare, de la Royal Opera House din Londra, care a devenit cunoscută în Insulă după ce a ajuns până în finala concursului All Together Now, de la BBC. Vedeta s-a urcat în maşina acestuia la London Bridge, în jurul orei 22.00, şi i-a cerut să o ducă spre East Croydon.

Pe parcurs, românul a pus câteva întrebări, dorind probabil să se convingă că femeia este, într-adevăr, nevăzătoare. „M-a iritat pentru că nu era treaba lui, dar, în timp ce eram în maşina lui, m-am gândit că e mai bine să fiu politicoasă”, a povestit ulterior femeia, conform Mirror

Ulterior, ajunşi la destinaţie, Mihai i-a cerut clientei sale telefonul sub pretextul că nu-i funcţionează o aplicaţie pentru încheierea călătoriei. „Am crezut că este puţin ciudat, dar nu era nimic în comportamentul lui care să mă facă să cred că nu sunt în siguranţă”, le-a mai spus femeia anchetatorilor.

Românul a profitat de ocazie şi a taxat-o dublu de pe iPhone-ul ei, cu 51 de lire plus un bacşiş, iar apoi şi-a acordat, tot de pe mobilul ei, calificativul de 5 stele pentru cursă. Femeia a realizat abia mai târziu că a fost păcălită şi a depus o reclamaţie la Uber, urmată de o plângere la Poliţie. Primele măsuri au fost luate: Cornel Mihai a rămas fără slujbă, iar recent a apărut în faţa Tribunalului Croydon, acuzat de înşelăciune. Presa britanică scrie că el îşi va afla pedeapsa pe 4 februarie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite