Generaţia Facebook, în luptă cu generaţia UTC. Atacul dur al subprefectului Clujului la adresa rectorului UBB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Subprefectul Clujului, Zoltan Gyorke. FOTO: Arhivă persoanală
Subprefectul Clujului, Zoltan Gyorke. FOTO: Arhivă persoanală

Subprefectul Clujului, Zoltán Györke, îl critică dur pe rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai“ pentru declaraţiile privind generaţia Facebook, aducând în discuţie trecutul acestuia de preşedinte al Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti (UASC).

Discursul rectorului Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj (UBB), Ioan Aurel Pop, ţinut  cu ocazia deschiderii primei ediţii a Congresului Naţional al Istoricilor Români, cea mai mare manifestare ştiinţifică din domeniul istoriei din România în ultimii 36 de ani, l-a enervat şi pe subprefectul Clujului, Zoltán Györke. Acesta a parafrazat declaraţia lui Pop despre generaţiile Facebook, Google şi SMS, fâcând referire la trecutul lui Ioan Aurel Pop de preşedinte al Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti  (UASC) din Universitate. 

“Oamenii care au cultură generală şi orizont artistic, oamenii capabili să rezolve nu doar probleme limitate, oamenii care au capacitatea să compare şi să ia decizii în cunoştinţă de cauză alcătuiesc generaţia “UASCR”, generaţia „UTC”, generaţia „PCR” sau toate la un loc! Sunt oameni care nu au inteligenţa canalizată spre scopuri controlate de o elită malefică”, a scris subprefectul pe pagina sa de Facebook.

Conform CV-ului acestuia, a fost profesor între 1995 şi 1998 la UBB, timp în care Pop a fost conferenţial şi profesor la aceeaşi Universitate. Zoltán Györke a terminat un doctorat în Istorie la Academia Română, Institutul de istorie „George Bariţiu”.  

Generaţia Facebok

Redăm mai jos declaraţia lui Pop care a stârnit controversa:

„Oamenii lipsiţi de cultură generală şi de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare şi să ia decizii în cunoştinţă de cauză alcătuiesc generaţia „Google”, generaţia „Facebook”, generaţia „SMS” sau toate la un loc! Sunt oameni, în general, inteligenţi, dar cu inteligenţa canalizată spre scopuri controlate de o elită malefică” - a spus Pop. 

Ioan-Aurel Pop, preşedinte al UASC

Zoltán Györke a postat pe Facebook o fotografie a unui document despre care spune că l-a găsit în Arhivele Naţionale, Fond CC al UTC, Secţia Cadre, Dos. P/15, f. 7. Practic este o descriere făcută pe o foaie A4 a preşedintelui UASC, Ioan Aurel Pop. Actul este datat 11 ianuarie 1985, aparţine Organizaţiei UTC de cadre didactice a Universităţii Cluj-Napoca şi este semnată de secretarul Topliceanu. Conform CV-ului lui Pop, el a fost între 1984 ş 1990 asistent universitar la Universitatea Babeş-Bolyai, ţinând seminarii de paleografie latină, istoria Transilvaniei şi istoria medievală a României. 

cluj

Cum era descris Ioan Aurel Pop

Redăm mai jos textul descrierii: 

”Organizaţia UTC cadre didactice Universitatea Cluj-Napoca

Apreciere asupra activităţii tov. Pop Ioan Aurel, preşedintele Consiliului UASC din Universitate

Adunarea Generală a Organizaţiei UTC cadre didactice întrunită în 11 ianuarie 1985 a luat în discuţie activitatea desfăşurată de tov. Pop Ioan-Aurel, preşedinte al CUASC din Universitate.

Tov. Pop Ioan Aurel în funcţia pe care o îndeplineşte a desfăşurat o activitate bogată şi permanentă pentru îndeplinirea sarcinilor ce revin organizaţiilor ASC din documentele de partid şi de stat.

Are activitate profesională meritorie şi se preocupă continuu de perfecţionarea cunoştinţelor sale, publicând până în prezent circa 35 de studii şi articole în revistele de specialitate.

Manifestă combativitate faţă de lipsuri şi neajunsuri, este un bun organizator, fiind stimat şi apreciat de colegi şi studenţi. 

Are o comportare demnă în familie şi societate în conformitate cu normele codului eticii şi echităţii socialiste.

Adunarea generală apreciază ca foarte bună activitatea tov. Pop Ioan Aurel şi consideră că întruneşte toate calităţile pt a i se încredinţa în continuare sarcini de răspundere.”

Citeşte şi

Explicaţiile rectorului UBB după „atacul“ la adresa generaţiei Facebook: „I-am întrebat ce este Bucovina şi mi-au spus că este o marcă de apă minerală”

Cărtărescu, în apărarea „generaţiei Facebook“: „Puştiul meu umblă pe Skype de zici că pluteşte. Nici el, nici colegii lui nu mi s-au părut vreodată imbecili“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite