GALERIEFOTO Unde facem baie în vara aceasta, la Cluj: ştranduri, piscine, aqua parcuri

GALERIEFOTO Unde facem baie în vara aceasta, la Cluj: ştranduri, piscine, aqua parcuri

Un singur aqua parc în aer liber există în judeţul Cluj.

Cea mai populară destinaţie de bălăceală din Cluj este Băile Cojocna, unde în fiecare weekend, vin circa 10.000 de persoane. Clujenii mai au la dispoziţie un aqualand, la ieşirea din oraş, şi trei ştranduri. Încă nu şi-au deschis porţile ştrandul Sun, care are ca noutate un sistem de încălzire a apei pe bază de panouri solare şi Clujana, unde se fac ultimele reparaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piscina Olimpică, care aparţine Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, aflat în zona Sălii Sporturilor, şi-a deschis porţile de 1 Mai. Biletele costă 17 lei pentru adulţi şi 12 lei pentru copii. Complexul are un singur bazin, cu 10 culuoare, la standarde olimpice, cu o lungime de 50 de metri şi o lăţime de 25 de metri. Există un spaţiu verde amenajat, o terasă unde se poate lua masa şi un chioşc de unde se pot cumpăra răcoritoare, dulciuri, sandviciuri. “Bazinul a fost reproiectat în 2008 pentru a avea aceste dimensiui olimpice şi de atunci se fac lucrări de întreţinere şi de amenajări curente în fiecare an”, a declarat purtătorul de cuvânt al Universităţii, Mirela Boţan. 
 
Clujana, în curs de renovare 

Ştrandul de la Clujana este în curs de renovare pentru a-şi putea primi clienţii la începutul lunii aprilie. “Am schimbat instalaţia de circulaţie a apei, înlocuim materialele degradate pentru ca de la începutul lunii viitoare să deschidem ştrandul”, a declarat unul dintre reprezentanţii firmei care administrează ştrandul. Ştrandul are două bazine, unul pentru adulţi  cu o lungime de 50 de metri şi o lăţime de 20 de metri şi un bazin pentru copii. Ştrandul este dotat cu instalaţie de încălzire a apei. Biletele costă 10 lei pentru cei cu vârstă de până 14 ani, iar pentru adulţi 12 lei. Clienţii pot să-şi cumpere mâncare şi răcoritoare la terasa amenajată aici. În ceea ce priveşte investiţiile, reprezentanţii firmei care administrează ştrandul au precizat că deocamdată nu sunt planificate. 

Cojocna primeşte 10.000 de clujeni pe weekend 

Băile Cojocna, cea mai populară destinaţie de bălăceală a clujenilor, circa 10.000 de persoane venind aici în fiecare weekend, şi-au deschis porţile din 1 Mai. Complexul, aflat la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are două bazine descoperite pentru adulţi şi două pentru copii. Preţurile sunt rezonabile: 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copii şi 5 lei taxa de parcare. Programul începe de la ora 8 şi se încheie la ora 20. Clienţii pot lua masa la mai multe terase amenajate în incinta băilor şi la restaurantul compexului. Directorul Liviu Bojan a declarat că pentru acest sezon s-au investit aproximativ 400.000 de lei într-o nouă terasă pentru turişti, o linie de autoservire la restaurant, o piscină pentru copii şi amenajarea plajelor cu nisip. În toamna anului trecut, la Cojocna s-a deschis singurul bazin acoperit cu apă sărată încălzită din judeţul Cluj, care are o capacitate de circa 100 de persoane. Biletul costă 30 de lei şi asigură şi acees la saună. Clienţii au la dispoziţie circa 200 de locuri de parcare. 

Singurul aqualand din Cluj

Singurul aqualand în aer liber din judeţ este cel din comuna Floreşti, aflat chiar la ieşirea din Cluj-Napoca spre Oradea.  Complexul de 5.000 de metri pătraţi pune la dispoziţia clienţilor: o piscină pentru adulti de 1,5m adâncime cu vârtejuri şi hidromasaj, tobogane de 115 metri, respectiv 70 de metri lungime pentru amatorii de adrenalina, bazine pentru copii cu o multitudine de jocuri de apă. Clienţii pot mânca la restaurantul cu diverse preparate destinate atat adulţilor cât şi celor mici şi se pot răcori la barul cu terasa cu o capacitate de 200 de locuri. Cei mici au la dispoziţie şi o sala de jocuri. 
Parcarea supravegheata are o capacitate de 250 de locuri. Aqua Park-ul pune la dispoziţie în mod gratuit: -umbreluţe, colaci, şezlonguri şi vestiare cu dulapuri. În perioada 02.05.2013-01.06.2013, preţul biletelor este: Luni - Vineri : copii: 15 RON, adulti: 20 RON; Sambata, Duminica: copii: 20 RON, adulti: 30 RON, Copiii pana in 6 ani - intrare gratuita. Din luna iunie preţurile cresc: Copii pana in 6 ani – gratuit;  Copii 6 - 14 ani - 15 RON (L-V) / 20 RON (S-D);  Adulti - 30 RON (L-V) / 40 RON (S-D). Programul este de luni până duminica între 9 şi 20. Abonamente costă pntru adulti: 260 RON - 10 intrari, iar pentru copii 130 RON - 10 intrari. În incinta aqualandului există şipensiunea “Casa Zanelor”, care  pune la dispozitia clienţilor 32 de camere cu 80 de locuri de cazare.
 
Ştrand cu panouri solare 
 
Ştrandul “Sun”, al Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, aflat în cartierul clujean Grigorescu, se va deschide de la 1 iunie.  “Dacă totul va merge bine deschidem pe 1 iunie. Anul acesta pe lângă lucrările de întreţinere care se fac în fiecare sezon, precum înlocuirea filtrelor, vopsirea bazinelor, refacerea pavajului, lucrăm la montarea unui sistem de încălzire a apei cu panouri solare. Investiţia se ridică la câteva mii de euro şi ne va permite să dirijăm apa caldă către oreicare dintre cele 3 bazine, două pentru adulţi şi unul pentru copii. Ştrandul nu avea sistem de încălzire a apei”, a declarat pentru Adevărul, Ioan Morocăzan, directorul regiei. Acesta a mai susţinut că tarifele vor fi păstrate la nivelul anilor trecuţi, respective 
Ştrandul funcţionează zilnic între orele 9.00-19.00. Biletele de intrare costă: 
5 lei/zi intrarea pentru copii; 10 lei/zi intrarea pentru adulţi; 5 lei/şezlongul + 5 lei garanţia; Cei care doresc să practice sport au mai multe variante. In cadrul complexului pot juca tenis de masa, tenis de câmp şi fotbal. De asemenea, complexul Sun mai are in incintă un magazin in care se comercializeaza produse de baie si jucarii pentru copii, dar si o terasa unde clujenii pot cumpăra inghetata si racoritoare şi un restaurant unde pot lua masa. 
 
Citeşte şi 
 
 
 
 
 
l
 

Aqualandul din Florești 

Imagini din aceeasi galerie
  • Aqualandul din Florești 
  • Aqualandul din Florești 
  • Băile Cojocna
  • Băile Cojocna 
  • Ștrandul Clujana 
  • Ștrandul Sun 
  • Ștrandul Olimpic 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: