Fugarul britanic dat în urmărire generală prin Interpol şi capturat la Cluj, extrădat la cererea Londrei. Când începe procesul temutului ucigaş

Fugarul britanic dat în urmărire generală prin Interpol şi capturat la Cluj, extrădat la cererea Londrei. Când începe procesul temutului ucigaş

Shane O’Brien a fost căutat timp de patru ani şi a fost prins în cele din urmă în România.

Unul dintre cei mai căutaţi fugari din Marea Britanie, Shane O’Brien, a fost extrădat din România şi adus în Londra. O’Brien a fost prins la sfârşitul lunii martie, la Cluj, după ce fusese dat în urmărire generală prin Interpol, pentru uciderea lui Josh Hanson, în 2015.

Procesul său va începe sâmbătă, la Tribunalul Magistraturii din Westminster, anunţă publicaţia Metro. Shane O’Brien a fost reţinut de autorităţile române la Cluj, pe 23 martie, în condiţiile în care pe capul său era pusă o recompensă de 50.000 de lire sterline, încă din 2017. El se afla pe lista celor mai căutaţi oameni a Agenţiei Naţionale de Criminalitate din Marea Britanie şi a Interpol.
 
O’Brien este acuzat că l-ar fi ucis pe Josh Hanson, un tânăr în vârstă de 21 de ani, după ce l-a înjunghiat în gât într-un bar londonez. Iniţial, britanicul s-ar fi ascuns pe rând în Germania, Emiratele Arabe Unite şi Cehia. 
 
Poliţiştii clujeni l-au identificat şi au reuşit să-l prindă, sâmbătă, 23 martie, în jurul orei 16.00, pe strada Regele Ferdinand din centrul oraşului. 
 
„Cel în cauză, un bărbat, de 31 de ani, din Londra, era căutat de autorităţile din Marea Britanie, pentru multiple crime. În jurul orei 16.00, acesta a fost depistat de către poliţiştii clujeni pe strada Regele Ferdinand, din Cluj-Napoca, având asupra lui acte de identitate false. Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Cluj.
 
După ce a fost reţinut, britanicul a fost prezentat Parchetului Curţii de Apel Cluj, pentru luarea măsurilor impuse, în vederea confirmării mandatului european de arestare, iar ulterior a fost extrădat, la cererea părţii britanice şi a ajuns la Londra în data de 6 aprilie.
 
Citeşte şi
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: