FOTO VIDEO „Tinerii mânioşi“ de la Cluj protestează: „Programul de Guvernare PUTE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La protestele din centrul Clujului s-au scandat lozinci, iar în fundal s-a auzit şi o tobă FOTO: Florina Pop
La protestele din centrul Clujului s-au scandat lozinci, iar în fundal s-a auzit şi o tobă FOTO: Florina Pop

Aşa cum au anunţat pe Facebook, mai mulţi tineri au ieşit luni seară în faţa sediilor partidelor politice din Cluj-Napoca din centrul oraşului, pentru  a protesta faţă de programul de guvernare al Executivului. În manifestul lor, aceştia refuză măsurile propuse de actuala guvernare şi cer renunţarea la ele.

„Suntem cetăţeni, ca şi tine, tineri, vârstnici, studenţi, oameni ai muncii, şomeri. Am ieşit în stradă în ianuarie şi februarie 2012 nu doar pentru a schimba un preşedinte-jucător, ci mai ales pentru o reformă profundă a clasei politice şi pentru o guvernare în interesul fiecăruia dintre noi“, se arată în manifestul răspândit tuturor trecătorilor prin centrul Clujului.

Tot acolo se mai cere adoptarea unor politici pentru oameni, nu pentru „baroni locali, politicieni corupţi, FMI, Banca Mondială sau corporaţii“.

Cererile lor, în totalitate, pot fi văzute într-o imagine din galeria foto.

Manifestanţii care au ieşit luni seara în stradă fac parte dintr-un grup apolitic numit „Tinerii mânioşi“, grup constituit în urmă cu un an, din care fac parte şi simpatizanţi ai campaniei „Salvaţi Roşia Montană!“, profesori şi membri ai societăţii civile.

Manifestanţii au scandat, ca şi anul trecut, lozinci precum: „Toate partidele, aceeaşi mizerie!“, „Clujule, trezeşte-te!“, „Vrem spitale, nu catedrale!“, „Nu vrem să fim o naţie de sclavi!“, dar şi altele noi ca – „Ponta, lasă-ne, bani de educaţie!“.

Tot primului ministru i-au făcut o pancartă cu un mesaj legat de doctoratul său – „Catch you later, plagiator!“.

Protestul, unul neautorizat, a durat o oră şi jumătate. Manifestanţi au stat o oră în faţa sediilor partidelor politice din Cluj, apoi au mărşăluit pe Bulevardul Eroilor şi s-au oprit în Piaţa Unirii, unde au protestat anul trecut, timp de câteva săptămâni bune.

Acolo au fost legitimaţi de poliţişti şi jandarmi care erau în jur de 20.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite