FOTO VIDEO Nu arde pădurea şi nu e festival de manele la Cluj. Este 1 Mai muncitoresc

FOTO VIDEO Nu arde pădurea şi nu e festival de manele la Cluj. Este 1 Mai muncitoresc

Proprietarii de maşini au dat muzica la maxim în timp ce-şi frigeau micii. FOTO: Remus Florescu

Pădurea Făget, unul dintre cele mai populare locuri de picnic ale clujenilor, a fost astăzi învăluită în fum, provenit parcă de la un incendiu, şi manele la maxim. Clujenii mai liniştiţi s-au dat cu lebăda pe lac sau şi-au plimbat copiii cu poneiul Rocky.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Mii de clujeni au ieşit de 1 Mai la un grătar în zonele verzi de la periferia oraşului. Unul dintre cele mai aglomerate locuri a fost Făgetul. Nu s-a dat foc pădurii, deşi venind pe drum ai impresia că fumul de la grătare este provocat de un incendiu. Oamenii şi-au pus păturile lângă maşini, care au fost lăsate cu portierele deschise pentru ca muzica să se audă  la maxim. De departe, manele domină zona. Lălăielile se aud cel mai tare de la un BMW negru, înconjurat de vreo 10 băieţi de cartier. La câţiva metri, nişte pensionari civilizaţi cu rucsacul în spate caută un loc unde să se aşeze. Nu au mari speranţe să găească ceva curând şi, ca să-şi mai potolească foamea, îşi cumpără vată de zahăr cu 2 lei bucata. Se uită dezorientaţi şi se gândesc: “Mai bine stăteam acasă”. 
Lebedele au scăpat în Pacul Central 

Clujenii care au avut pretenţia să serbeze Ziua Muncii fără să le duduie manele în urechi au ieşit în Parcul Central. Aici au găsit linişte, oameni civilizaţi şi au putut face o tură pe lac cu bărci în formă de lebădă, cu 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Pentru cei mici este disponibilă şi trăsura trasă de Rocky, poneiul-vedetă al parcului. O altă opţiune pentru cei care au vrut să petreacă în linişte Ziua Muncii a fost Grădina Botanică, unde au putut urmări un adevărat spectacol de culori. Plaja de pe Someş a fost goală întrucât cerut a fost aproape toată ziua acoperit. Ziua Muncii a fost sărbătorită şi prin munca. În cartierul Grigorescu, în jurul orei 14.00,  doi zugravi lucrau de zor la o vilă. Vasile, şeful de echipă, spune zâmbind, că sărbătoreşte prin muncă. Mai are un pic şi termină, iar mâine o ia de la început. 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: