FOTO VIDEO Mesaje împotriva lui Iohannis şi a minorităţilor sexuale la mitingul Noii Drepte. Steagul comunităţii LGBTQ a fost călcat în picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
miting noua dreapta cluj

Partidul Noua Dreaptă a organizat un miting pentru susţinerea familiei tradiţionale, sâmbătă, 15 iunie, la Cluj-Napoca. Tot sâmbătă, dar de la ora 17.00, în Cluj are loc marşul LGBTQ.

Circa 50-60 de membri şi simpatizanţi ai Partidului Noua Dreaptă, inclusiv fostul preşedinte al PUNR, Gheorghe Funar, s-au adunat în Piaţa Avram Iancu, unde au participat la un miting de susţinere a familiei tradiţionale.

Gheorghe Funar - al doilea de la stânga la dreapta.

gheorghe funar miting pentru familie noua dreapta

Aceştia au scandat lozinci pro familia tradiţională şi împotriva comunităţii LGBTQ.  „Familia tradiţională, comoară naţională!”, „Idealul familist, mama, tata şi copil”, „Adevărul, vrei, nu vrei -Nimeni nu se naşte gay”, „Dumnezeu a dat femeie şi bărbat”, precum şi „Cluj-Napoca nu e Sodoma” au fost doar câteva dintre scandările celor din Noua Dreaptă. Mai multe persoane au călcat în picioare steagul comunităţii LGBTQ.

Imagine indisponibilă

Unii participanţi la miting au venit cu pancarte ce conţin mesaje adresate clasei politice. Preşedintele Klaus Iohannis a fost principalul vizat, aceştia reproşându-i faptul că nu a susţinut referendumul pentru familie. Nici Primăria Cluj-Napoca nu a scăpat de critici, principalul reproş fiind acela că a autorizat, tot azi, un marş al comunităţii LGBTQ în centrul oraşului.

miting noua dreapta cluj

„Primăria Cluj a făcut un pas înapoi prin autorizarea acestei parade în centru oraşului. A cedat practic centrul cetăţii, ceea ce va avea consecinţe în următorii ani. Un astfel de eveniment, de manifestare nu ar fi trebuit autorizată, pentru că ei se mândresc cu o perversiune, nouă ni se pare ridicol. Probabil că în curând vom vedea şi parade ale poligamilor, ale onaniştilor. Faptul că li s-a dat centrul oraşului, că vor trece pe lângă clădiri şi instituţii cheie ni se pare o cedare. Oraşul nu se poate mândri cu o paradă a homosexualilor", a spus preşedintele Noii Drepte, Tudor Ionescu.

miting noua dreapta cluj

Participanţii au desfăşurat un steag uriaş, lung de câţiva metri. Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat şi Cătălin Mărincuş (foto, cu microfonul), cunoscut mai ales după ce a întrerupt un spectacol al Operei Române atunci când unul dintre actori interpreta rolul unui extremist islamist.

miting noua dreapta cluj

În discursul său, Mărincuş a pledat pentru familia tradiţională, a criticat comunitatea LGBTQ şi a făcut o incursiune în istorie, referindu-se la problemele cu care s-ar fi confruntat Rusia ţaristă şi fosta Uniune Sovietică din cauza homosexualilor, iar la final a invitat o familie pe scenă, în aplauzele asistenţei.

Citeşte şi

VIDEO Peste 4.000 de oameni la marşul LGBTQ din Cluj. Printre susţinători s-au aflat consulul onorific al Franţei şi cel al Spaniei, dar şi viceprimarul din Koln

Marşul comunităţii LGBT şi protestul Noii Drepte, organizate în aceeaşi zi şi în acelaşi oraş

Marş al comunităţii LGBT în centrul Clujului. „Vom spune răspicat «suntem aici» până când ne vom bucura de drepturi egale şi nu vom mai fi hărţuiţi”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite