Foto-Video Comisarul european Dacian Cioloş a inaugurat la Cluj primul centru de negocieri şi medieri internaţionale din România

Foto-Video Comisarul european Dacian Cioloş a inaugurat la Cluj primul centru de negocieri şi medieri internaţionale din România

Dacian Cioloş la Cluj

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a venit la Cluj-Napoca ca să deschidă anul academic la Facultatea de Studii Europene din cadrul UBB, facultate care, din acest an universitar, are două centre - unul de negocieri şi mediere internaţională şi altul de politici de dezvoltare regională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezent la Cluj-Napoca într-o scurtă vizită, comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş le-a spus, vineri, 5 octombrie, de la ora 11.30, în sala Jean Monnet, studenţilor masteranzi şi doctoranzi de la Facultatea de Studii Europene, din cadrul UBB Cluj-Napoca, că România e membru al Uniunii Europene cu drepturi depline şi nu un stat membru de mâna a doua.


Imagini de la vizita comisarului european la Cluj

Acesta a afirmat că există încă, din păcate, în instituţiile de stat româneşti, un complex al funcţionarilor care aşteaptă mereu să le spună cei de la Bruxelles ce să facă. „Spre ca voi, viitorii funcţionari să scăpaţi de acest complex şi să vă aduceţi contribuţia ca şi cetăţeni români şi europeni în orice domeniu veţi activa", susţine comisarul european pentru agricultură.

Nu stăm în chirie în UE

Cioloş a subliniat şi că, în România,  nu s-au organizat suficiente dezbateri serioase înaintea integrării României în Uniunea Europeană care să explice clar ce înseamnă să fii cetăţean european şi să ai un comportament pe măsură. „Suntem europeni prin faptul că suntem români, dar ar trebui să fim în măsură să putem şi exprima această calitate fără să avem impresia că stăm la cineva în chirie", a afirmat Cioloş.

Centru unic în România

Primul centru de negocieri şi medieri internaţionale din România, vare va funcţiona la Facultatea de Studii Europene a UBB, a fost inaugurat, vineri, de comisarul european pentru Agricultură Dacian Cioloş. Acesta crede că noul centru va fi unul util studenţilor.

La inaugurare a participat şi rectorul UBB, academician Ioan Aurel Pop, directorul Centrului de Negocieri şi Medieri Internaţionale, Vasile Puşcaş, fost negociator şef al României cu UE. În dialogul cu studenţii clujeni, Cioloş le-a vorbit despre "Profesionalizare şi carieră în domeniul studiilor europene şi al relaţiilor internaţionale".

Comisarul are programate vineri, 5 octombrie, cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările