FOTO Surpriza de care au avut parte poliţiştii de la Aeroportul Internaţional Cluj. Un cetăţean chinez voia să scoată din ţară o adevărată comoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
control aeroport cluj

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali de la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” au făcut o descoperire surprinzătoare în timp ce controlau amănunţit bagajele unui bărbat care urma să decoleze de la Cluj cu destinaţia Munchen.

Bărbatul, un cetăţean chinez în vârstă de 32 de ani, intenţiona să ajungă ulterior la Beijing. Nu şi-a putut duce planul la bun sfârşit, după ce a fost reţinut din cauza faptului că poliţiştii au descoperit asupra sa nu mai puţin de 10 kilograme de obiecte vechi şi bijuterii pentru care nu avea niciun fel de acte pentru a le atesta proveninenţa.

bijuterii descoperite pe aeroport la cluj

„Cu ocazia controlului de securitate, lucrători din cadrul Brigăzii Antitero ne-au informat că au suspiciuni cu privire la bagajele persoanei în cauză, fapt pentru care poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit al acestora. Astfel, au fost descoperite mai multe obiecte vechi şi bijuterii din metal alb (cercei, inele, brăţări), susceptibile a fi din argint, în greutate totală de 10.737 grame. Cu privire la bunurile descoperite, cetăţeanul chinez a declarat ca le-a achiziţionat de la diverse persoane din diferite târguri de antichităţi”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei de Forntieră.  

Întreaga cantitate bunuri a fost reţinută de către autoritatea vamală. Bijuteriile şi obiectele preţioase descoperite asupra bărbatului vor fi predate Trezoreriei Cluj şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj în vederea evaluării şi expertizării, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite