FOTO Cum a reuşit un pompier aflat în timpul liber să salveze un scuterist care îşi pierduse cunoştinţa în trafic şi risca să fie călcat de maşini

FOTO Cum a reuşit un pompier aflat în timpul liber să salveze un scuterist care îşi pierduse cunoştinţa în trafic şi risca să fie călcat de maşini

Cosmin Mocan a salvat de la o moarte sigură un bărbat care avea nevoie urgent de ajutor. FOTO: ISU Cluj

Cosmin Mocan este pompier la Cluj, iar colegii săi au aflat abia acum gestul frumos făcut de acesta. Deşi era liber şi tocmai ieşise de la serviciu după o tură de 24 de ore, bărbatul a găsit resurse să se implice şi să salveze un om care a căzut de pe un scuter şi risca să fie strivit de maşinile din trafic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cosmin Mocan se îndrepta spre casă, obosit după 24 de ore de muncă, însă a fost omul potrivit la locul şi la momentul potrivit pentru un bărbat aflat în dificultate. Întreaga întâmplare a fost relatată de reprezentanţii Inspoectoratului pentru Situaţii de  Urgenţă Cluj: 
 
 
„După serviciul de 24 de ore şi în timpul în care se întorcea acasă, un pompier a fost martorul unui accident suferit de un conducător al unui scuter, care s-a dezechilibrat şi a căzut, pierzându-şi cunoştinţa.
Chiar dacă se afla pe banda opusă faţă de cea care pe se deplasa, pompierul a oprit autoturismul, alături de alţi participanţi la trafic, astfel încât să-i ofere protecţie persoanei inconştiente.
 
Apoi s-a apropiat, a evaluat starea generală a victimei, a apelat numărul unic pentru urgenţe 112 şi a oferit detaliile exacte pentru intervenţia operativă.
A dus şi menţinut persoana rănită în poziţia de siguranţă, până când au sosit echipajele de intervenţie şi s-a asigurat de vizibilitatea locului accidentului pentru ceilalţi participanţi la trafic.
 
A sprijinit acordarea primului ajutor calificat până când conducătorul scuterului a ajuns în ambulanţă, moment în care deja îşi revenise în simţiri”, au anunţat reprezentanţii ISU Cluj.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: