FOTO Cum se reciclează sticlele de whiskey. O clujeancă le vopseşte şi le transformă în cadouri

FOTO Cum se reciclează sticlele de whiskey. O
clujeancă le vopseşte şi le transformă în cadouri

Un iepuraş pictează concentrat un ou - imagine de pe o sticlă de whiskey FOTO: Florina Pop

O clujeancă, contabilă de profesie, face în timpul liber obiecte de decor, de la tablouri de diferite mărimi, culori şi teme până la sticle goale de whiskey şi cutii de chibrituri înfrumuseţate cu diverse imagini. Astfel, pe sticlele de whiskey sunt fie un iepuraş de Paşte care vopseşte tacticos ouă, un copilaş reprezentat ca-n cărţile de poveşti, fie o dansatoare din celebrul cabaret francez de la Moulin Rouge.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kozac Adriana (35 de ani) a găsit o modalitate de a personaliza şi recicla sticlele de whiskey: le pictează cu mai multe straturi de vopsele acrilice, iar apoi le imprimă diverse imagini. După dorinţa clientului sau după eveniment. Odată înfrumuseţate pot fi oferite în dar.

„De un an m-am apucat de acest hobby. Înainte făceam bijuterii, tot handmade. De la ele mi-am stricat ochii şi acum port ochelari“, spune clujeanca.

Ea este contabilă de profesie şi doar ea ştie cum reuşeşte să-şi împartă timpul între muncă, cei doi gemeni de 5 ani şi pasiunea pentru handmade.

De la Christos Răstignit la Moulin Rouge

Primul tablou făcut este unul cu doi puişori de găină pe care cei doi gemeni ai săi aproape l-au transformat în jucărie. Astfel, mama a fost nevoită să ascundă micul defect apărut după prezenţa copiilor în spatele unei buburuze. Nici buburuza nu a scăpat să fie luată de mai multe ori de cei doi năzdrăvani.

„Realizarea tablourilor şi sticlelor este relaxarea mea. E modul în care mă deconectez de tot“, afirmă Kozac Adriana.

A venit la Târgul Cadourilor de Paşte cu produse de decor tematice: tablouri pentru copii cu iepuraşi şi ouă, flori, tablouri cu un Christos Răstignit, dar şi cu sticle de whiskey şi şampanie pictate tematic – un bun dar pentru domni.

Foto

Sticlele le-a procurat de la o prietenă ce are un bar. După ce le dă cu mai multe straturi de vopsea pentru a obţine culoare dorită, clujeanca aplică un şerveţel de orez cu diverse imagini - de la porumbei pentru miri, copilaşi, flori şi coşuri cu flori, cântăreţe de la Moulin Rouge,  berze până la iepuraşi care vopsesc ouă de Paşte. O astfel de sticlă costă 25 de lei.

Nici cutiile de chibrituri nu i-au scăpat, periile de păr şi nici caietele de reţete pe care fiecare gospodină le are. La fiecare le-a găsit câte o imagine potrivită.

Prietenii şi cunoştinţele i-au dat deja de lucru, însă spune că mai are până să scoată profit.
 

Sticlă cu o imagine din celebrul cabaret francez Moulin Roge FOTO: Florina Pop

Imagini din aceeasi galerie
  • Sticlă cu o imagine din celebrul cabaret francez Moulin Roge FOTO: Florina Pop
  • Un iepuraş vopseşte concentrat un ou de Paşte - este imaginea de pe o sticlă de whiskey FOTO: Florina Pop
  • Porumbei FOTO: Florina Pop
  • Un coş cu flori pe o sticlă de whiskey FOTO: Florina Pop
  • Kozak Adriana se destinde pictând tablorui şi sticle FOTO: Florina Pop
  • Iepuraşi de Paşte FOTO: Florina Pop
  • Cutii de chibrituri şi perii de păr înflorate FOTO: Florina Pop
  • Primul tablou pictat de Kozac Adriana. Cei doi pui sunt, de fapt, cei doi gemeni ai săi FOTO: Florina Pop
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: