FOTO Protest inedit la Cluj. Oamenii au sărit cu parapanta şi au fluturat steaguri cu mesaje „Salvaţi Roşia Montană“

FOTO Protest inedit la Cluj. Oamenii au sărit cu parapanta şi au
fluturat steaguri cu mesaje „Salvaţi Roşia Montană“

Protest inedit la Cluj FOTO: Dan Bodea

Clujenii au organizat vineri, 4 octombrie, un protest inedit pentru a-şi susţine ideea de a nu se începe exploatarea minieră de la Roşia Montană: au sărit cu parapanta în Dezmir, un sat din apropierea oraşului Cluj-Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protestele pentru includerea localităţii Roşia Montană în patrimoniul UNESCO s-au mutat în aer. La propriu. Un grup de parapantişti clujeni şi-au luat zborul de pe aerodromul de la Dezmir în semn de solidaritate cu miile de oameni care au ieşit în stradă, săptămânal, la Cluj şi în ţară.

Steagurile cu frunza jumătate verde şi jumătate roşie, simbolul campaniei “Salvaţi Roşia Montană”, şi cu mesaje precum “Salvaţi Roşia Montană” au flutural câteva minute în şir pe cerul din apropierea Clujului.

”Pentru că suntem mai mulţi piloţi care susţinem cauza Roşiei Montane ne-am gândit să facem şi acest protest mai inedit în aer cu parapantele şi ne bucurăm că ni s-au alăturat atâţi de mulţi tineri. Pentru că suntem toţi iubitori de natură evident că dorim ca natura să rămână intactă fără cianuri şi alte intervenţii umane distructive şi să se respecte drepturile tuturor şi ale oamenilor din Roşia Montană şi ale iubitorilor de natură”, a spus unul dintre organizatori, Manuela Olteanu, PG Tandem, citat de transilvaniareporter.ro.

În ţară au avut loc, de mai bine de o lună, proteste în stradă împotriva demarării exploatării aurului de la Roşia Montană. Protestele au început după ce Guvernul României a aprobat legea care permite exploatarea la Roşia Montană şi a trimis-o Parlamentului spre adoptare.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Protest cu roşii pentru Roşia Montană. Clujenii au stors mai multe roşii pe fotografia ministrului Culturii

„Culorile morţii“ în Apuseni. Fotografia unui clujean înfăţişând satul îngropat pe fundul unui lac de steril, expusă la Londra

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Un altfel de protest pentru includerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO. Prin gestul lor, clujenii au arătat, încă o dată, că nu vor să înceapă exploatarea aurului cu cianuri la Roşia Montană  FOTO: pagina de Facebook a lui Dan Bodea

Imagini din aceeasi galerie
  • Un altfel de protest pentru includerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO. Prin gestul lor, clujenii au arătat, încă o dată, că nu vor să înceapă exploatarea aurului cu cianuri la Roşia Montană  FOTO: pagina de Facebook a lui Dan Bodea
Distribuie imaginea
citeste totul despre: