FOTO Primarul Emil Boc „inaugurează” un parc în plină pandemie de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul a testat aparatele de fitness din parc. FOTO: Primaria Cluj-Napoca
Primarul a testat aparatele de fitness din parc. FOTO: Primaria Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a vizitat noul parc realizat cu finanţare europeană într-un cartier din Cluj-Napoca. După ce a postat peste 50 de fotografii cu zona de agrement, edilul a precizat: „Odată ce restricţiile impuse de autorităţi vor fi ridicate, vă aştept să ne bucurăm împreună de zonele verzi ale Clujului!”

„Am vizitat astăzi, alături de dl. viceprimar Dan Tarcea şi Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare la Primăria Cluj-Napoca, noul parc realizat cu finanţare europeană, Parcul "Între Lacuri", unde lucrările se apropie de finalizare”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook. 

Parc Cluj FOTO Facebook

Parcul cuprinde diverse tipuri de zone de recreere şi de joacă, staţii de încărcare pentru biciclete şi trotinete electrice, toalete automate şi spaţii verzi de aproape 6.000 mp, pe lângă alei, zone de fitness şi alte amenajări.

Parc Cluj FOTO Facebook

Parcul de 9.450 mp în suprafaţă va deservi nu doar cei 9.000 de locuitori ai zonei Între Lacuri, ci, sperăm noi, şi pe alţi clujeni din cartierele apropiate şi nu numai. Lucrările au fost iniţial programate să fie finalizate în luna iunie, dar acestea vor fi gata până la data de 15 mai.

Parc Cluj FOTO Facebook

„Odată ce restricţiile impuse de autorităţi vor fi ridicate, vă aştept să ne bucurăm împreună de zonele verzi ale Clujului!”, a mai precizat primarul. 

   

Coordonatele proiectului Parc Între Lacuri:

- suprafaţă: 9450 mp

- suprafaţă verde: 5957 mp

- arbori: 165

- arbuşti, gard viu şi flori: peste 400 ml

- alei pietonale

- Alei pietonale secundare permeabile din agregate compactate - 588 mp

- Zone protecţie din pietriş/ nisip în jurul echipamentelor de fitness/ joacă - 380 mp

- Alei pietonale principale din granit - 1120 mp

- Zone sport şi joacă din cauciuc poliuretanic - 1220 mp

- zone interactive şi de joacă

- zonă cu echipamente pentru fitness

- staţie de încărare pentru biciclete şi trotinete electrice

- alte amenajări: Fântână arteziană pavimentală cu jeturi de apă şi iluminare LED, pavilion în zona terenului de sport, toalete automate, parcare (185 mp) ş.a.

Parc Cluj FOTO Facebook

Din finanţare europeană: 9,4 milioane de lei

Viitorul parc este realizat prin finanţare europeană, prin << Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os. 4.2. Reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reşedinţa de judeţ. >> Valoarea toatală a proiectului este de 11.110.587,54 lei, din care 9.431.345,35 lei este valoarea nerambursabilă.

Parc Cluj FOTO Facebook
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite