FOTO Podul de piatră s-a dărâmat. Au venit „Doreii” şi l-au săpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un utilaj a săpat la baza podului înainte ca acesta să se prăbuşească. FOTO: H.N.
Un utilaj a săpat la baza podului înainte ca acesta să se prăbuşească. FOTO: H.N.

Un pod care face legătura într-o una dintre cele mai frumoase zone turistice din Cluj, Valea Drăganului, şi Drumul European 60, s-a surpat după ce o echipa de muncitori a săpat la unul dintre pilonii de susţinere. Oficialii Consiliului Judeţean susţin că podul s-a surpat din cauza ploii. În zonă se derulează amplă lucrări de modernizare.

GALERIE FOTO

Podul de la Valea Draganului s-a surpat, luni după masă, după ce o echipa de muncitori a săpat la unul dintre pilonii de susţinere. Lucrările la pod fac parte din proiectul de reabilitare a drumului Apusenilor, anunţat de Consiliul Judeţean Cluj.

„Pe timp de pandemie, de COVID-19, „doreii” au reuşit o performanţă unică în ultimii treizeci de ani în Cluj: să distrugă un pod!

Cu siguranţă că locuitorii din zonă, nu se aşteptau ca atunci când a fost anunţată începerea lucrărilor la reabilitarea şi modernizarea Drumului Apusenilor, să rămână fără podul de peste Criş, care face legătura între Valea Drăganului şi E60. Sper ca societatea care a câştigat contractul de execuţie şi conducerea Consiliului Judeţean Cluj să nu vină cu explicaţii stupide, care să găsească responsabili „ploaia” şi „Crişul” - a susţinut deputatul clujean Horia Nasra (PSD) într-un comunicat de presă. 

Exact acestea au fost explicaţiile oficialităţilor: „Podul este în reabilitare şi precipitaţiile abundente din ultimele zile au condus la cedarea fundaţiei. De acolo pana la cele afirmate e drum lung” - a precizat arhitectul şef din Consiliul Judeţean Cluj, Claudiu Salanţă. 

Accesul se poate face pe alt drum

Horia Nasra a făcut un apel prefectului MIrcea Abrudean: „Nu lăsaţi localitatea IZOLATĂ!”. Deputat e de părere că podul „a fost distrus din cauza unor incompetenţi care au efectuat lucrări de slabă calitate.” 

Parlamentarul a revenit arătând: „Înţeleg că accesul în localitate se mai poate face şi pe un alt drum. Foarte bine, însă tot nu pot înţelege cum s-a ajuns la distrugerea podului! Domnilor, aţi reuşit o performanţă unică în ultimii treizeci de ani în judeţul Cluj", a declarat deputatul Horia Nasra.

Lucrări de 159 de milioane de lei 

   

Lucrările la drumul Apusenilor au început în 22 aprilie, fiind anunţate printr-un comunicat de presă de Consiliul Judeţean: „Modernizarea Drumului Apusenilor va crea noi oportunităţi de dezvoltare economico-socială şi turistică a întregii zone. Acesta traversează unul dintre cele mai atractive şi spectaculoase areale montane ale judeţului, asigurând o legătură extrem de importantă între drumul naţional 1 şi judeţul Bihor.

Ampla investiţie este realizată de Consiliul Judeţean Cluj în cadrul proiectului cu finanţare europeană ce are drept scop conectarea localităţilor din judeţele Cluj şi Bihor la Reţeaua trans-europeană de transport TEN-T.

Proiectul urmăreşte reabilitarea şi modernizarea sectoarelor cuprinse în Drumul Apusenilor, respectiv DJ 764B (DN1 – Valea Drăganului – Lunca Vişagului – Baraj de acumulare Drăgan – DJ 108K) de la km. 0+000 la km. 22+164,5 şi DJ 108K (limită cu judeţul Bihor – Baraj de acumulare Drăgan) de la km. 26+455 la km. la 29+495.

Investiţia presupune intervenţia pe toată lungimea celor două sectoare printr-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, care încep de la fundaţie şi se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, marcaje şi semnalizare rutieră, etc.

Lucrările sunt executate de Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj SA, valoarea acestora fiind de 159.811.640,26, cu TVA inclus. Termenul maxim de execuţie este de 24 de luni”.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite