FOTO Primul oraş din România în care Poliţia Locală va patrula cu maşini electrice. Cât costă un astfel de vehicul

FOTO Primul oraş din România în care Poliţia Locală va patrula cu maşini electrice. Cât costă un astfel de vehicul

FOTO: Facebook / Emil Boc

Poliţiştii locali dintr-un oraş din România au primit de curând trei maşini electrice, care au înlocuit vechile Dacia Logan.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce a devenit primul oraş din România care a introdus în transportul public autobuze electrice, Clujul marchează o nouă premieră la nivel naţional.
 
Poliţia Locală din Cluj a primit, la începutul lunii, trei maşini electrice care au înlocuit tot atâtea Loganuri care se aflau până acum în dotarea instituţiei din subordinea Primăriei. Automobilele sunt marca Renault Renault Zoe, verisunea Z.E. 40, iar preţul unei astfel de maşini depăşeşte 30.000 de euro.
 
 
Cele trei autovehicule au fost achiziţionate prin programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2017-2019. Maşinile ating o viteză maximă de 135 dekiolmetri / oră şi au o autonomie de 300 de kilometri pe timp de vară, respectiv 200 în sezonul rece. Automobilele au o garanţie de trei ani sau 100 000 km pentru caroserie şi cinci ani 
 
Poliţia Locală Cluj mai are în dotare şi şase segway-uri şi două biciclete electrice, folosite pentru patrulare, iar pe viitor va primi alte vehicule electrice. 
 
citeste totul despre: