FOTO Oile celui mai cunoscut chirurg estetician din Cluj, Toma Mugea, sunt expuse la Agraria. Medicul produce şi brânzeturi fine

FOTO Oile celui mai cunoscut chirurg estetician din Cluj, Toma Mugea, sunt expuse la Agraria. Medicul produce şi brânzeturi fine

Ţarcul cu oi de la ferma lui Toma Mugea. FOTO: Remus Florescu

Printre animalele expuse la cel mai mare târg agricol din Ardeal, care are loc în acest weekend la Expo Transilvania, în Cluj-Napoca, se numără şi cele care aparţin lui Toma Mugea, cel mai cunoscut chirurg estetician din oraş. Medicul are o fermă de mai bine de 10 ani, unde produce şi brânzeturi fine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agraria 2014 aduce la Cluj peste 250 de firme din 11 ţări care expus de la utilaje agricole, la animale de rasă (bovine, ovine, caprine, bubaline etc.) şi până la produse bio şi tradiţionale, dar şi un atelier de mestesuguri. Sâmbătă şi duminică, programul târgului este „condimentat” cu prezentări şi conferinţe pe teme de actualitate. Vezi aici programul
Clujenii pot cumpăra produse tradiţionale precum diferite tipuri de brânzeturile, cârnaţi, slănină şi „porcării” delicioase, magiun de prune tradiţional, siropuri de tot felul, mici de Someşeni şi alte delicatese. Nelipsiţi de la astfel de târguri sunt producătorii din Ungaria, care au adus dulciuri din fructe uscate, dar şi marţipanul cu lapte de pasăre sau pâine cu prune.
 
”Este o vreme în care trebuie să renunţi la forma sânilor şi sa te apropii de natură, să foloseşti altfel mâinile"
Toma Mugea, chirurg estetician
 
 
Oile lui Mugea sunt mai bune 
 
Standul destinat animalelor este dominat de ţarcurile pentru oi. Printre exponate se află şi oile de la ferma celui mai cunoscut chirurg estetician clujean, Toma Mugea. El şi-a înfiinţat în urmă cu 10 ani o fermă în Căpuşu Mare. Acest a înregistreze la OSIM  Mielul de Carne Transilvan, o rasă superior calitativă. Medicul a adus la Expo Transilvania două ţarcuri cu Turcană Albă. ”Este o vreme în care trebuie să renunţi la forma sânilor şi sa te apropii de natură, să foloseşti altfel mâinile. În vestul Europei au deficit de 40 la suta de carne de miel. Acum cererea e acoperit de carne congelată din emisfera sudică”, a spus renumitul chirurg clujean Toma Mugea pentru ştiridecluj.ro. Mielul de carne transilvan e o combinaţie dintre berbecii de carne şi oile din zona Clujului. Acesta e foarte puţin gras, spre deosebire de mieii tradiţionali care au catitate mare de grăsime şi se dezvoltă repede. Chirurgul produce şi brânzeturi ecologice cu denumiri speciale: ”brânză-n copcie”, ”brânză stată-n zăr”, dar şi brânză cu mucegai, care costă între 15 şi 50 de lei pe kilogram.
Citeşte şi
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: