FOTO Ce lasă în urmă prima persoană fizică intrată în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Sas, preşedintele unui bloc construit de Micle.
Ionel Sas, preşedintele unui bloc construit de Micle.

Dorel Micle, constructorul ansamblului Excelsior din comuna Baciu, a păgubit circa 50 de persoane care au dat bani pentru apartamente inexistente şi a lăsat alte patru blocuri, cu 120 de apartamente, în pericol să rămână oricând fără apă.

Împotriva lui Dorel Micle, constructorul ansamblului Excelsior din comuna Baciu, s-a dispus, la sfârşitul săptămânii trecute, intrarea în faliment. Acesta a încasat bani pentru apartamente în şapte blocuri din ansamblu, însă a finalizat doar patru dintre acestea. Instanţa a dispus „deschiderea procedurii insolvenţei în formă simplificată înpotriva debitorului Micle Dorel Ionel" şi trecerea averii acestuia în administrarea unui lichidator judiciar. Acesta va avea misiunea de a valorifica averea acestuia pentru a acoperi datoriile omului de afaceri. Cererea de faliment a fost înaintată de şapte clienţi care au plătit apartamente ce nu le-au fost predate, deşi Micle ar fi trebuit să le finalizeze în 2009. Prin  această acţiune, aceştia speră să-şi recupereze prejudiciul.


Zeci de clujeni, predujiciaţi de Micle.

Pe lângă cei 7, încă aproape 40 de persoane au plătit avansuri pentru apartamente care nu au fost predate niciodată. Decizia Tribunalului Comercial Cluj privind falimentul unei persoane fizice reprezintă o premieră în România. Acest lucru nu rezolvă nici măcar problemele celor care locuiesc deja în cele patru blocuri ridicate de Micle. Administratorul blocurilor de pe strada Viilor din Baciu spune că cea mai mare grijă a celor care deja locuiesc în ansamblu e că nu s-au predat pompele de apă către Compania de Apă Someş. „Spaţiul unde sunt pompele e încuiat şi doar Micle are acces. Oricând are el chef poate sista apa în blocuri, proprietarii sunt la mâna lor". Dacă e o pană de curent, pompele se opresc automat şi locatarii rămân, şi în această situaţie, fără apă. „Trebuie să aştepte până binevoieşte domnul Micle să vină şi să dea drumul la apă", mai adaugă administratorul ansamblului.

Fără drum şi parcări

Ionuţ Sas, preşedintele blocului C2 din ansamblul Excelsior, spune că Dorel Micle a înstrăinat drumul de servitute. „Pe lângă bloc e dezastru, iar drumul i l-a dat  surorii lui şi ea a pus stâlpişori şi noi nu avem unde parca. Sunt oamenii care au plătit 3.000 de euro pe un loc de parcare şi s-au trezit că nu au locul respecitv şi nu au unde parca", spune Sas. Mai mult, acesta afirmă că persoanele care au achiziţionat un apartament în primul bloc construit de Micle nu au cum să-şi întabuleze locuinţele. „Cei din primul bloc nu au contractele făcute pe ei, oamenii stau acolo, au dat toţi banii, dar nu au nimic. Mai e la noi în bloc o familie care s-a mutat, a plătit aproape tot apartamentul, dar mai trebuie să dea 1.000 de euro. Domnul Micle nu vrea să accepte banii şi chiar dacă ei s-au mutat, apartamentul e pe Micle. Au încercat şi să îi vireze banii în cont, dar degeaba", spune preşedintele blocului.

50.000 de euro, aruncaţi pe geam

Un prejudiciu total nu a fost făcut încă public în cazl celor 7 pagubiţi care au cerut falimentul. Ionuţ Sas spune că sunt mai mulţi clienţi care au dat avansuri consistente degeaba. „Sunt trei blocuri, 5, 6 şi 7, unde oamenii au dat banii dar nu s-a făcut nimic. În unele cazuri au dat câte 50.000 de euro degeaba. Sunt mai mulţi care l-au dat în judecată, nu doar cei şapte, dar procesele sunt blocate. A fost şi lichidatorul pe aici, o doamnă, dar nu s-a rezolvat încă nimic", conchide Sas. Dorel Micle, beneficiarul ansamblului, nu a putut fi contactat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite