FOTO Exerciţiul din Gazeta Matematică viralizat pe Facebook: „O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne“. Cum comentează conducerea publicaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
poza gazeta matematica

O fotografie preluată din ultimul număr al Gazetei Matematice, cel apărut în luna martie, s-a viralizat pe internet, fiind interpretată de multă lume ca o aluzie la actuala guvernare politică.

Mulţi au văzut în formularea apărută în revistă, „O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne”, o aluzie la actuala clasă politică.

O fotografie cu acest exemplu de operaţie matematică, făcută după o pagină din ultimul număr al Gazetei Matematice, s-a viralizat pe Facebook.

Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice, cea care editează publicaţia, spune că explicaţia de sub exerciţiu n-ar avea legătură cu actualul context politic din România.

„Gazeta Matematică nu are nicio legatură cu politica, aşa că orice insinuare de comentariu politic este neavenită. În primul rând, indiferent de opţiunile noastre politice, Gazeta Matematică este o revistă de cultură matematică. Fraza la care faceţi referire nu are nicio legătură cu premierul sau cu alte personalităţi politice, noi nu facem politică”, a declarat Gologan.


Radu Gologan, preşedintele societăţii care editează revista, spune că fraza care i-a amuzat pe internauţi nu are nicio legătură cu politica. FOTO: Facebook / Radu Gologan

Imagine indisponibilă

Gazeta Matematică a apărut în urmă cu 120 de ani ca revistă de cultură matematică. Publicaţia a apărut chiar şi pe timpul celor două războaie mondiale şi în anii de criză care au urmat conflagraţilor mondiale. Revista este publicată în două serii, în funcţie de publicul căruia i se adresează. 

Gazeta Matematică Seria A este o revistă trimestrială dedicată studenţilor, matematicienilor şi cadrelor didactice ce predau matematica, în timp ce Gazeta Matematică Seria B este o revistă lunară ce se adresează celor interesaţi de matematica elementară, în special elevilor participanţi la concursurile de profil. Singura perioadă în care revista nu apare este pe durata vacanţei de vară, cu menţiunea că numerele 6,7 şi 8 sunt concentrate într-unul singur, care este publicat  înaintea vacanţei mari.

Operaţia devenită virală a fost publicată în ultimul număr al Gazetei Matematice B, apărut la finele lunii trecute.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite