FOTO Un congolez acuză de nepotism conducerea aeroportului din Cluj, care l-a concediat. Şeful instituţiei: „A pus în pericol securitatea aeroportului“

FOTO Un congolez acuză de nepotism conducerea
aeroportului din Cluj, care l-a concediat. Şeful instituţiei: „A pus în pericol
securitatea aeroportului“

Gaston Bienvenu, alături de Marian Vanghelie FOTo: pagina de facebook a lui Gaston Bienvenu

Congolezul Mboumba Bakabana Gaston Bienvenu, fost vicepreşedinte la TSD Cluj, face acuzaţii grave la adresa conducerii aeroportului Cluj unde a lucrat timp de o lună în 2013. El susţine că a fost concediat deoarece i-a spus unui subaltern al său, despre care susţine că este rudă cu directorul aeroportului, să nu mai stea pe internet şi să muncească. Şeful aeroportului neagă acuzaţiile de nepotism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mboumba Bakabana Gaston Bienvenu este un congolez în vârstă de 38 de ani, fost vicepreşedinte la TSD Cluj, care face acuzaţii grave la adresa conducerii aeroportului Cluj-Napoca. El a lucrat timp de o lună (15 mai-13 iunie), în cadrul instituţiei amintite, unde a fost inginer automatizări. A fost concediat. Congolezul susţine că motivul concedierii sale este că a pus un subaltern să muncească, subaltern despre care spune că este rudă cu directorul aeroportului. Şeful aeroportului neagă orice fel de rudenie cu acel angajat, respinge acuzaţiile de nepotism şi spune că Gaston Bienvenu ar fi pus în pericol securitatea aeroportului prin comportamentul său. De aceea l-a concediat.

„Pot să demonstrez că mi-am făcut treaba“

Gaston Bienvenu susţine că a fost dat afară din motive de nepotism. El susţine că ar fi fost concediat deoarece i-ar fi spus unui subaltern al său, despre care spune că e vărul directorului aeroportului, David Ciceo, să nu mai piardă vremea pe internet şi să muncească. Bienvenu susţine că la aeroport sunt angajate şi alte rude ale directorului.
Ieri, 7 aprilie, congolezul a avut înfăţişare în instanţă unde a cerut reîncadrarea în funcţie şi plata salariilor pe ultimul an.
„Lunea viitoare se va da sentinţa. Am contestat decizia de concediere în tribunal. Pot să demonstrez că mi-am făcut treaba. M-au concediat fiindcă i-am zis nepotului lui Ciceo, subalternului meu, să muncească“, a declarat, pentru „Adevărul“, Gaston Bienvenu.

Întrebat de ce şi-a dorit să lucreze la aeroport, acesta a spus că „a vrut să câştige experienţă“. El mai spune că Ioan Oleleu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj a susţinut concedierea sa de la aeroport (aeroportul fiind subordonat CJ Cluj).

„A pus în pericol securitatea aeroportului“

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, susţine că Mboumba Bakabana Gaston Bienvenu nu a fost un angajat model, că a plecat de la locul de muncă fără aprobare (fapt pe care îl recunoaşte într-un referat, în scris), că a încercat să pătrundă în peste 15 zone restricţionate şi că, dacă prin comportamentul său ar fi continuat, o mare companie aeriană ar fi fost posibil să nu mai vină la Cluj.

Referatul cu pricina

Intrebari Cercetare Disciplinara Gaston Bienvenu. Aeroport Cluj

„A fost concediat pentru că a avut abateri repetate. A plecat de la locul de muncă fără să aibă aprobare, a încercat să acceseze zone interzise. A pus în pericol securitatea aeroportului“, a declarat, pentru „Adevărul“, directorul aeroportului.
Mai întâi i s-a dat un avertisment, pe care Gaston Bienvenu nu l-a contestat, adaugă Ciceo.
Potrivit directorului aeroportului, congolezul le-a mâncat mâncarea electroniştilor angajaţi la aeroport care i-au povestit în scris ce a făcut colegul lor.

„Nu sunt rudă cu acel subaltern despre care Gaston Bienvenu spune că mi-e nepot. Nu acesta a fost motivul concedierii sale“, adaugă Ciceo.

Congolezul îl mai acuză pe directorul aeroportului că şi-a angajat rudele, mai precis şefa de la Resurse Umane şi directorul comercial al aeroportului. Întrebat dacă este vreo rudă cu cele două persoane, directorul aeroportului a spus: „El (n.r. Gaston Bienvenu) invocă tot felul de motive pentru concedierea sa. Ce poate să spună el mai ales că ar fi fost internat la psihiatrie“.

Povestea sa cu PSD

Gaston Bienvenu are studii în automatizări şi telecomunicaţii la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi are afinităţi pentru stânga, de aceea s-a înscris în 1996 în PSD Bucureşti, iar din 2009 a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte la organizaţia de tineret a PSD Cluj. Momentan, congolezul nu este membru PSD, el fiind exclus din 11 august 2011 din partid.

„Mboumba Bakabana Gaston Bienvenu nu este membru PSD Cluj. A fost exclus din partid pentru comportamente incompatibile cu calitatea de membru al PSD“, afirmă purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, Horia Nasra.

Congolezul spune însă altceva: „Nu am primit acea hârtie prin care sunt exclus din partid. Sunt membru în PSD Floreşti (n.r. o comună de lângă Cluj)“.

Pe pagina sa de Facebook, Gaston Bienvenu are fotografii făcute alături de membrii PSD precum Marian Vanghelie, Mircea Geoană, Mihai Sturzu. Deşi nu mai e oficial membru PSD, congolezul a participat la Congresul PSD  - „120 de ani de democraţie“ din aprilie, anul acesta, de la Bucureşti, unde s-a pozat cu colegii din Cluj.

Pe pagina sa de Facebook are o imagine cu el ţinând o pancartă roşie pe care scrie: „Alegeţi bine!“.

 

Mai puteţi citi:

Cum au ajuns fostul şofer al PDL şi consilierul lui Emil Boc experţi în servicii de trafic aerian la ROMATSA

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: