FOTO Barul clujean inspirat de romanele lui Jules Verne apare într-un top al celor mai interesante localuri din lume

FOTO Barul clujean inspirat de romanele lui Jules Verne apare într-un top al celor mai interesante localuri din lume

Un local din Cluj, „Joben“, are un decor în stil steampunk. Aduce cu decorurile descrise de romanele lui H.G. Wells şi Jules Verne FOTO: Zelenyak Zoltan

Localul clujean “Joben” se află într-un top 20 al barurilor şi restaurantelor cu cel mai inspirat design interior din lume. Alături de localul clujean, decorat cu elemente din romanele lui H.G.Wells şi ale lui Jules Verne, se numără restaurante realizate în biserici părăsite sau baruri decorate cu schelete umane din New York, Paris, Tokyo, Hong Kong sau Mumbai.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Un design interior bun poate face la fel de mult pentru o cafenea, un restaurant sau un bar pe cât fac mâncarea şi băutura bune. Am făcut această listă de 20 de localuri pentru a vă arăta unele dintre cele mai inspirate modele de design interior pentru baruri, cafenele şi restaurante din întreaga lume lume, cele mai multe dintre câştigând chiar şi premii pentru interioarele lor”, se arată în topul realizat de siteul www.boredpanda.com. “Crearea unui interior uimitor nu este simplă deloc. Există mii de factori cu care trebuie să jonglezi - ce stil vrei să aibă localul? Cum poţi face interiorul cât mai frumos cu putinţă, fără a perturba fluxul de lucru al personalului? Permit reglementările de siguranţă realizarea unor proiecte grandioase pentru a lua forma?”, se întreabă realizatorii articolului. Pe lângă, localul clujean Joben, în top au fost incluse un bar din Gruyères (Elveţia), decorat cu materiale care seamană cu oasele umane, restaurantul din Anvers (Blegia) care a fost amnajat într-o fostă biserică sau un local din Paris, în interiorul căruia a fost amenajat un arbore metalic.
Barul Clujean Joben a fost inspirat de romane science fiction. FOTO:Zelenyak Zoltan
 
Joben, inspirit de Jules Verne şi H.G. Wells
 
Localul „Joben“, de pe strada Avram Iancu, din Cluj-Napoca, îţi dă impresia că eşti într-un roman SF de-a lui Jules Verne ori H.G. Wells. Un Zeppelin suspendat de tavan, o bicicletă zburătoare, un scaun electric, roboţelul Mo, ceasul cu elice, totul seamănă cu un decor de pe un platou de filmare. Localul este amenajat în stilul numit steampunk. Acesta e un subgen al SF-ului şi ficţiunii speculative, devenit proeminent în anii 80-90 ai secolului trecut. 
Foto
Lucrările încadrate în acest subgen, modelează o lume imaginară care şi-a însuşit cu desăvârşire utilizarea maşinilor cu abur. Stilistic subgenul este plasat in epoca victoriană engleză, dominat de numeroase invenţii asemănătoare cu cele descrise în romanele lui H. G. Wells şi Jules Verne“, explică, pe I love Cluj, citând de pe wikipedia, cei doi designer a pub-ului, Zoly Zelenyak şi Alexandru Tohotan.
 
Piese din pieţele de vechituri
 
La decorul din „Joben“ s-a muncit mai bine de jumătate de an, din vara lui 2013. Piesele expuse au fost colecţionate de patronul localului, un tânăr de 27 de ani, Vig Norbert. Tot el a avut ideea creării acestui pub. A apelat la doi designeri ingenioşi şi a ieşit un pub 100% original. „Iniţial, acest pub trebuia să fie în tentă “industrială”, însă pe  parcurs am deviat spre stilul steampunk, datorită obiectelor şi nenumăratelor posibilităţi de a crea şi de a te juca cu ele. Majoritatea pieselor folosite au fost adunate de la piaţa de vechituri, de la dezmembrări auto şi fier vechi“, povestesc cei doi designeri clujeni care au amenajat localul, Zoly Zelenyak şi Alexandru Tohotan. 
 
 
Citeşte şi
 
 

 

H.R. Giger Museum Bar din Gruyères (Elveţia) FOTOGRAFII: boredpanda.com

Imagini din aceeasi galerie
  • H.R. Giger Museum Bar din Gruyères (Elveţia) FOTOGRAFII: boredpanda.com
  • Ammo Restaurant, Hong Kong, China
  • Blue Frog Lounge, Mumbai, India
  • Ozone Bar, Hong Kong, China
  • Electric Bar, Paris, France
  • The Jane Restaurant In A Renovated Church, Antwerp, Belgium
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: