FOTO Autobuze electrice de ultimă generaţie fabricate de Karsan în parteneriat cu BMW, pe străzile unui oraş din Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
autobuze electrice dej

Noile autobuze electrice sunt achiziţionate prin fonduri europene şi au o garanţie de doi ani sau 200.000 de kilometri.

GALERIE FOTO

Primele autobuze electrice au ajuns deja la Dej, iar până la finele lunii august ar urma să fie aduse toate cele 20 de vehicule de ultimă generaţie. „Urmează probele tehnice şi procedurile de punere în circulaţie. Livrarea celor 20 de autobuze electrice pentru municipiul nostru este estimată de către furnizori a se încheia la finele lunii august 2020.Achiziţia acestora a fost posibilă prin accesarea de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020”, au informat reprezentanţii Primăriei Municipiului Dej.

Potrivit Dejeanul, autobuzele electrice care vor fi livrate la Dej sunt produse în Turcia de compania Karsan în colaborare cu BMW, iar garanţia acestora este de doi ani sau 200.000 kilometri. Compania turcă a câştigat la finele anului trecut o licitaţie organizată de Primăria Dej pentru u 20 de autobuze electrice cu sistem de e-ticketing, dintre care 14 de capacitate medie, între 7 şi 10m, şi 6 de capacitate mică , între 5,4 şi 7m. Bugetul alocat este de aproximativ 33,264milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene.

În România, primul oraş care a achiziţionat autobuze electrice a fost Clujul. Au urmat Turda şi Braşovul, iar în prezent mai multe oraşe au organizat licitaţii pentru achiziţia unor astfel de vehicule de ultimă generaţie. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite