FOTO Aşa se lucrează la autostrăzile din România: imagine surprinsă pe Sebeş - Turda. „Seamănă mai mult a parodie decât a şantier”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţinii muncitori activi par mai degrabă rătociţi pe imensul şantier. FOTO Asociaţia Pro Infrastructura
Puţinii muncitori activi par mai degrabă rătociţi pe imensul şantier. FOTO Asociaţia Pro Infrastructura

O imagine în care apar doar câţiva muncitori apatici în timp ce lucrează pe un şantier, dar fără niciun spor, a fost postată pe Facebook de  Asociaţia Pro Infrastructură.

Imaginea aduce parcă mai mult cu o secvenţă dintr-o parodie, în care munca făcută este în zadar. Doar că fotografia este reală şi a fost surprinsă pe Autostrada Sebeş - Turda, care ar fi trebuit să fie gata de ani de zile, dar care nu va fi finalizată prea curând. 

„Aşa se lucrează pe Sebeş-Turda lotul 1, tronson construit de italienii de la Pizzarotti! Cei câţiva muncitori treziţi la realitate doar atunci când observă că sunt filmaţi, împing fără nicio tragere de inimă câteva pietre cu o roabă din stânga în dreapta.

Pe acest punct de lucru ce presupune ridicarea unui zid de pământ armat pe o lungime de 200 de metri se ”lucrează” din ianuarie 2020 şi abia dacă a ajuns la 30%. În ritmul actual, nu va fi finalizat nici în 2021, deşi un constructor competent ar duce la bun sfârşit lucrarea respectivă în câteva săptămâni.

Solicităm CNAIR să aplice penalităţi de întârziere constructorului neserios, mobilizându-l în acest fel să finalizeze în cel mai scurt timp acest şantier ce datează din 2015”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite