FOTO Acrobaţie spectaculoasă la Salina Turda: un inginer programator a mers pe chingă la 80 de metri înălţime

FOTO Acrobaţie spectaculoasă la Salina Turda: un inginer programator a mers pe chingă la 80 de metri înălţime

Flaviu Cernescu suspendat deasupra Salinei Turda. FOTO: Arhivă personală

Flaviu Cernescu, un inginer programator pasionat de acrobaţie, a mers, marţi, pe o chingă lată de 2,5 centimetri la o înălţime de 80 de metri în Salina Turda, judeţul Cluj, el filmând scene de acrobaţie pentru un documentar de promovare a Trasilvaniei, care urmează să fie prezentat la festivaluri internaţionale de film.

Ştiri pe aceeaşi temă

Flaviu Cernescu a parcurs, marţi, desculţ, de mai multe ori, o distanţă de 25 de metri între două părţi ale balconului minei Terezia din Salina Turda, la o înălţime de 80 de metri, pe o chingă lată de doar 2,5 centimetri, acrobaţia făcând parte din filmul documentar "Transylvania Dragon", care îşi propune promovarea Transilvaniei şi Banatului, relatează Mediafax. O traversare a durat circa trei minute minute, artistul acrobat având ataşată o coardă de siguranţă. “Linia de traversare de la Salina Turda am reuşit să o trec încetul cu încetul, practicând, în ani, diverse sporturi, dar şi pe acesta, slackline. Nu este un secret pe care să îl am ascuns acasă, este insistenţă, 1% inspiraţie, 99% transpiraţie. Această traversare a fost de dificultate medie pentru mine. Eram concentrat, mi-am ales un punct fix, mi-am controlat respiraţia şi emoţiile. E ca la un examen, dacă ţi-ai învăţat lecţia, chiar dacă ai emoţii, mergi înainte, reflexele tale trebuie să intre. Partea vizuală e foarte important, din ea rezultă postura, echilibrul”, a spus Cernescu.
 
“Linia de traversare de la Salina Turda am reuşit să o trec încetul cu încetul, practicând, în ani, diverse sporturi, dar şi pe acesta, slackline. Nu este un secret pe care să îl am ascuns acasă, este insistenţă, 1% inspiraţie, 99% transpiraţie. Această traversare a fost de dificultate medie pentru mine"
 
Flaviu Cernescu, inginer programator 
 
Cine este Flaviu Cernescu 
 
Flaviu Cernescu are 32 de ani, este originar din judeţul Caraş-Severin şi este inginer programator de meserie. Se pregăteşte pentru mersul pe chingă la înălţime de aproape trei ani. "Pasiunea a venit pur şi simplu în mine, nu am căutat o justificare. Am preferat să traversez desculţ pe chingă, deoarece este un contact mai direct, mai intim cu chinga. Simt aşa mai bine chinga”, a spus artistul acrobat. Regizorul şi producătorul filmului, Sabin Dorohoi, a declarat, la rândul său, că filmul va fi difuzat în spaţiul online, dar şi la festivaluri internaţionale de profil, la început la cele din SUA, precum şi la televiziune. "Proiectul «Transylvania Dragon» este un film documentar turistic în care se vorbeşte despre locurile mai deosebite din Transilvania şi Banat, promovate într-un mod inedit de artistul acrobat Flaviu Cernescu care a mers în anumite locuri pe o chingă lată de 2,5 centimetri, iar în altele pe un monociclu. Până acum, cam 75% din documentar este filmat şi sperăm să finalizăm filmul în primăvara anului 2015. Am filmat în 4K (Ultra HD) pentru a putea fi proiectat la calitate cât mai mare”, a spus Dorohoi.

 
 A fost la “Românii au talent”
 
Flaviu Cernescu s-a făcut cunoscut în 2012, după ce a participat la concursul “Românii au talent”, făcând jonglerii pe moniciclu. El a ajuns până în semifinalele show-ului difuzat de ProTV. Cernescu s-a născut la Bocşa, însă locuieşte la Timişoara, unde în viaţa de zi cu zi este programator.  După jongleriile cu monociclul, realizate la înălţime, Flaviu Cernescu a fost cucerit rapid şi de cel mai nou sport extrem care a pătruns în România: slackline, adică mersul pe coardă la înălţime.  “La început mergeam pe coarda întinsă la cinci metri de pământ. Apoi, la zece metri înălţime. Există câteva praguri psihologice, trebuie să câştigi echilibrul emoţional. Am ajuns la 20 de metri înălţime şi acum la 50 de metri. Aici îţi dai seama că, dacă ai greşit, eşti mort. De la zece metri mai ai o şansă să ajungi la spital, dar dacă pici de la 50 de metri, nu mai exişti. La această înălţime nu merg neasigurat. Am început să fac şi combinaţii: slackline pe monociclu”, se confesează Flaviu Cernescu într-un interviu pentru Adevărul. 
 Cel mai dificil loc în care a făcut slackline este barajul de la Secu, aflat în apropiere de Reşiţa. “Caut locuri care să se potrivească, dar obiectivele vin natural. La Secu este un apeduct aflat la 40 de metri înălţime şi lung tot de 40 de metri. Am lucrat trei ore ca să montez echipamentul. Mă duc neasigurat doar dacă mă simt confortabil”, spune Flaviu Cernescu.
 
 
"Proiectul «Transylvania Dragon» este un film documentar turistic în care se vorbeşte despre locurile mai deosebite din Transilvania şi Banat, promovate într-un mod inedit de artistul acrobat Flaviu Cernescu care a mers în anumite locuri pe o chingă lată de 2,5 centimetri, iar în altele pe un monociclu"
 
producătorul filmului, Sabin Dorohoi
 
Despre "Transylvania Dragon"
 
Potrivit acestuia, până în prezent la documentar s-a mai filmat la Cluj-Napoca, Alba Iulia, Orăştie, la Mocăniţa din Vişeul de Sus, Castelul Corvinilor, Reşiţa sau Cascada Cailor din Maramureş. “Avem şi o poveste în film, Flaviu Cernescu parcurge Transilvania şi Banatul pe monociclu pentru a descoperi lucruri interesante, iar în unele locuri efectuează diverse traversări pe chingă. Premiera filmului va avea loc, gratuit, în mai multe cinematografe din ţară, în oraşele unde am filmat deja, dar şi la Salina Turda”, a afirmat Sabin Dorohoi. Filmul "Transylvania Dragon” va avea o durată de 52 de minute şi va fi subtitrat în engleză, proiectul fiind unul sută la sută pe bază de voluntariat.
 
Citeşte şi
 

 

Aventura lui Cernescu la Salina Turda

Imagini din aceeasi galerie
  • Aventura lui Cernescu la Salina Turda
  • Aventurile lui Flaviu Cernescu 
  • Aventura lui Cernescu la Salina Turda
  • Aventura lui Cernescu la Salina Turda
  • Aventura lui Cernescu la Salina Turda
  • Aventurile lui Flaviu Cernescu 
  • Aventurile lui Flaviu Cernescu 
  • Aventurile lui Flaviu Cernescu 
  • Aventurile lui Flaviu Cernescu 
  • Aventurile lui Flaviu Cernescu 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările