FOTO Cum arată cea mai mare sală polivalentă din România. A costat 88 de milioane de lei

FOTO Cum arată cea mai mare sală polivalentă din România. A costat 88 de milioane de lei

Sala Polivalentă din Cluj va fi terminată în luna septembrie. FOTO: Primăria Cluj

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va fi inaugurată la jumătatea lunii septembrie, fiind cu cele 7.300 de locuri, cea mai mare astfel de sală din România. Sala Polivalentă din Bucureşti are 5.300 de locuri. Valorarea totală a investiţiilor a fost de 88 de milioane de lei, cu circa 30 de milioane mai mult decât estimarea iniţială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările la construirea celei mai mari săli polivalente din România vor fi terminate în 15 septembrie, la patru ani de la demararea proiectului. Lucrările au fost sistate în urma unui proces câştigat de firma care a pierdut licitaţia. Costul estimat la începerea proiectului, 56 de milioane de lei, a fost depăşit, ajungându-se la 88 de milioane de lei. Sala are 7.300 de locuri pentru public, capacitatea putând fi mărită până la 10.000 de locuri pentru evenimente speciale, iar spectatorii vor avea la dispoziţie 445 de locuri de parcare şi o piaţetă pentru intrarea publicului dinspre Splaiul Independenţei. Sala va fi inaugurată  din luna octombrie a acestui an, cu un concert James Blunt. Sala multifuncţională de sport din Cluj-Napoca va găzdui competiţii şi antrenamente pentru sporturile: karate, judo, handbal, gimnastică, scrimă, box, baschet, fotbal în sală, badminton, arc, aikido, tenis de câmp, tenis de masă însă va putea găzdui şi concerte sau evenimente culturale.
 
Cea mai mare sală polivalentă  
 
„Va fi cea mai mare sală polivalentă din România, va avea un videobox  exact ca-n marile săli internaţionale. Pardoseala este demontabilă, ceea ce va permite ca aici să se poată juca bsachet, handbal, tenis, gimnastică şi alte competiţii. Acoperişul are panouri solare, ceea ce va determina micşorarea costurilor de întreţinere. Gradenele permit creşterea numărului de locuri până la 10.000. Va fi cea mai modernă sală polivalentă din România”, a susţinut astăzi primarul Emil Boc. 
Foto
 
Prima sală de sport din România cu „videobox”
 
Faţă de proiectul iniţial au fost aduse câteva îmbunătăţiri, una dintre acestea fiind montarea unui videobox de mari dimensiuni, prima sală de sport cu o asemenea dotare.  Videoboxul este al doilea din ţară după Stadionul Naţional, dimensiunile aceluia fiind semnificativ mai mari. Cel de la Sala Polivalentă are aproximativ de 15 metri pătraţi pe fiecare din cele patru laturi. 
 
 
Capcitatea sălii poate fi configurată în funcţie de eveniment 
 
 Va putea fi configurată, astfel încât numărul de locuri să se modifice, în funcţie de tipul sportului practicat aici, astfel: - baschet: 7.252 locuri - handbal: 7.252 locuri - volei: 7.252 locuri - gimnastică: 6.792 locuri - box: 9.777 locuri - concert: 7.889 locuri pe scaune, 9.560 locuri în total. Valoarea totală a lucrărilor la Sala Polivalentă se ridică undeva la circa 80 milioane lei. La concerte vor putea participa circa 10.000 oameni datorită unei tribunei retractabile dinspre strada Uzinei.  
 
Citeşte şi 
 
 
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările