Fostul şef de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier rămâne în arest

Fostul şef de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier rămâne în arest

Rareş Pop a fost arestat preventiv la 6 iunie. FOTO: Remus Florescu

Rareş Pop, fostul şef de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Cluja respis aseară contestaţia făcută de avocaţii liberalului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Printr-o încheiere de şedinţă din camera de consiliu de astăzi, 16.06.2014, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondată contestaţia formulată de către inculpatul Pop Rareş–Vasile împotriva Încheierii penale a Tribunalului Cluj dispunând menţinerea stării de arest preventiv a acestuia”, au susţinut reprezentanţii instanţei. De asemenea a fost admisă contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA –Serviciul Teritorial Cluj împotriva Încheierii penale a Tribunalului Cluj pe care a desfiinţat-o numai cu privire la respingerea propunerii de arestare preventivă a inculpatului Crişan Claudiu Vasile formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DNA –Serviciul Teritorial Cluj şi luarea faţă de acest inculpat de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Cluj a măsurii arestului la domiciliu şi, soluţionând cauza s-a admis propunerea  formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi  Justiţie - DNA –Serviciul Teritorial Cluj, şi, în consecinţă, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului Crişan Claudiu Vasile, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 16.06.2014 până la data de 15.07. 2014, inclusiv. Hotărârea este definitivă. 
 
Citeşte şi
 
Principala acuzaţie adusă de procurorii DNA lui Rareş Pop, fostul şef de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj, este faptul că a solicitat 1.500 de lei, pentru o acţiune a soţiei lui Horea Uioreanu. Mai exact, cu suma respectivă s-au cumpărat portocale pentru copiii care au participat la un concert de Crăciun organizat de Elena Uioreanu.
 
 
 
Rareş Pop, fostul şef de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj, l-a dat afară pe şeful de la ISCTR Alba pentru că doi dintre inspectorii lui nu au vrut să anuleze o amendă la cererea liberalului.
 
 
Rareş Pop, şeful Inspectoratului de Control în Traficul Rutier Cluj, a fost arestat preventiv, săptămâna trecută, pentru 30 de zile. E acuzat de fapte de corupţie precum abuz în serviciu, luare de mită, şantaj. Liberalul şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean, iar din interceptările procurorilor DNA reiese că acesta avea o atitudine urâtă faţă de subalternii săi.
 

Şeful Inspectoratului de Control în Traficul Rutier Cluj, Rareş Pop, a fost arestat preventiv Rareş Pop, şeful Inspectoratului de Control în Traficul Rutier Cluj, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile fiind acuzat de fapte de corupţie precum abuz în serviciu, luare de mită, şantaj. Tribunalul Cluj a luat decizia în noaptea de joi spre vineri. Liberalul şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean.

Şeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier Cluj a fost reţinut Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj l-au reţinut pe Rareş Pop, Şeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier Cluj. Acesta este acuzat de luare de mita, şantaj şi abuz în serviciu. Pop superviza activitatea rutieră în şapte judeţe. El este vicepreşedinte al PNL Cluj-Napoca şi a devenit de nouă zile consilier judeţean.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: