Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, condamnat pentru uz de fals. Diploma de licenţă a fost desfiinţată

Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, condamnat pentru uz de fals. Diploma de licenţă a fost desfiinţată

Mihai Sepelcan a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Mihai Seplecan, fost preşedintele al Consiliului Judeţean Cluj din partea PNL, a fost condamnat la închisoare cu suspendare de 1 an şi 2 luni pentru uz de fals în formă continuată. Fostul liberat a fost acuzat că a folosit diploma de licenţă eliberată de Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti pentru a se angaja în mai multe posturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Seplecan (36 de ani), fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj în perioada iunie - decembrie 2015 şi fost membru important al filialei clujene a PNL, a fost, condamant, astăzi, la 1 an şi 2 luni de închisiare cu suspendare, în primă instanţă, la Judecătoria Cluj. El a fost judecat pentru uz de fals, deoarece şi-ar fi folosit diploma falsă de absolvire a Facultăţii de Drept  a Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti, pentru a fi angajat în diferite posturi.
Fostul liberal a fost condamnat pentru infracţiunea de uz de fals, în formă continuată (8 acte materiale; comise în perioada 01.08.2008-03.04.2013),
Executarea pedepsei de 1,2 ani închisoare a fost suspendată condiţionat pe durata termenului de încercare de 3 ani şi 2 luni.
 
Instanţa i-a interzis lui Seplecan şi dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii elective publice, pedeapsî care a fost suspendată de asemenea.
 
Instanţa a respins acţiunea civilă formulată de către persoana vătămată SC Electrica Furnizare SA, unde Seplecan a ocupat un post de director adjunct, deoarece infracţiunea de care e acuzat, este de „natură formală (de pericol) şi nu poate produce prejudicii”. 
 
Judecătoria a mai dispus desfiinţarea înscrisului intitulat „Diplomă de Licenţă” , aparent eliberată de către Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti. 
 
 
Citeşte şi
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările