Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, condamnat pentru uz de fals. Diploma de licenţă a fost desfiinţată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Sepelcan a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.
Mihai Sepelcan a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Mihai Seplecan, fost preşedintele al Consiliului Judeţean Cluj din partea PNL, a fost condamnat la închisoare cu suspendare de 1 an şi 2 luni pentru uz de fals în formă continuată. Fostul liberat a fost acuzat că a folosit diploma de licenţă eliberată de Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti pentru a se angaja în mai multe posturi.

Mihai Seplecan (36 de ani), fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj în perioada iunie - decembrie 2015 şi fost membru important al filialei clujene a PNL, a fost, condamant, astăzi, la 1 an şi 2 luni de închisiare cu suspendare, în primă instanţă, la Judecătoria Cluj. El a fost judecat pentru uz de fals, deoarece şi-ar fi folosit diploma falsă de absolvire a Facultăţii de Drept  a Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti, pentru a fi angajat în diferite posturi.

Fostul liberal a fost condamnat pentru infracţiunea de uz de fals, în formă continuată (8 acte materiale; comise în perioada 01.08.2008-03.04.2013),

Executarea pedepsei de 1,2 ani închisoare a fost suspendată condiţionat pe durata termenului de încercare de 3 ani şi 2 luni.

Instanţa i-a interzis lui Seplecan şi dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii elective publice, pedeapsî care a fost suspendată de asemenea.

Instanţa a respins acţiunea civilă formulată de către persoana vătămată SC Electrica Furnizare SA, unde Seplecan a ocupat un post de director adjunct, deoarece infracţiunea de care e acuzat, este de „natură formală (de pericol) şi nu poate produce prejudicii”. 

Judecătoria a mai dispus desfiinţarea înscrisului intitulat „Diplomă de Licenţă” , aparent eliberată de către Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti. 

Citeşte şi

Mafia politică din România, devoalată din interior: cum funcţionează sistemul de pile şi relaţii care a instalat impostura „de la director la femeia de serviciu“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite