Focar de coronavirus în judeţul Cluj. O treime dintre muncitorii unei fabrici au fost testaţi pozitiv

Focar de coronavirus în judeţul Cluj. O treime dintre muncitorii unei fabrici au fost testaţi pozitiv

Un număr de 24 de muncitori au fost testaţi pozitiv. FOTO Guliver Gettyimages / Andrew Theodorakis

Autorităţile au descoperit un focar de coronavirus la o fabrică din judeţul Cluj. O treime dintre angajaţii fabricii respective au fost testaţi pozitiv.

În total, 24 dintre cei 75 de angajaţi ai fabricii Versapak din comuna Aghireşu (judeţul Cluj) au fost infectaţi. Potrivit prefectului Clujului, Mircea Abrudean, toţi vor fi internaţi în cursul zilei la spitalele din Cluj-Napoca. 

„Din totalul de 75 angajaţi testaţi, 24 sunt pozitivi, din care 21 au domiciliul pe raza UAT Aghiresu. S-a luat măsura suspendării activităţii unitatii pentru o perioadă de 14 zile şi a dezinfectării corespunzătoare a spatiilor de lucru”, a informat Abrudean.
 
Acesta a mai afirmat că în privinţa celorlalţi angajaţi ai fabricii şi a contacţilor direcţi s-a luat măsura carantinării la domiciliu. Următoarea etapă, dacă problemele vor persista, iar focarul nu va putea fi stins, o reprezintă carantinarea întregii localităţi.
„Măsurile vor fi monitorizate prin intermediul instituţiilor abilitate, urmând ca, in situaţia în care numărul cazurilor pozitive va creste, sa fie luata in calcul măsura carantinarii UAT -ului”, a explicat prefectul.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările