Florin Piersic a dezvăluit secretul la 80 de ani: cum a cucerit femeile cu care a împărţit scena şi viaţa

Florin Piersic a dezvăluit secretul la 80 de ani: cum a cucerit femeile cu care a împărţit scena şi viaţa

Florin Piersic a interpretat rolul Peer Gynt pe scena Operei din Cluj. FOTOGRAFII: NIcu Cherciu

Florin Piersic şi-a sărbătorit cea de-a 80-a aniversare pe scena Operei din Cluj. Spectacolul a fost total: piesa de teatru Peer Gynt, muzică, poveşti, bancuri şi cel mai mare secret al actorului: cum a reuşit să le facă aproape pe toate partenerele sale de scenă să-l iubească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numai patru ore a ţinut spectacolul de pe scena Operei Române - „Nu-ntreba câţi ani am” cu care Florin Piersic i-a cadorisit pe clujeni de ziua lui (80 de ani). Spun „numai” pentru a nu risca ce a păţit vechiul prieten al lui Piersic, Dorel Vişan, care a fost îndeajuns de neinspirat să-i spună, de ziua lui, în faţa sălii pline a Operei, că vorbeşte prea mult.

„Am crezut că nu mă mai inviţi să te salut”, spune tacticos Vişan. „De ce să nu te invit?”, răspunde mieros Piersic. „Mă gândeam să fac cu publicul o convenţie, după ce termini, mâine dimineaţă”, continuă Vişan, atrâgând o repriză de râsete nervoase. „Numai o clipă”, i-o tăie Piersic şi-i luă microfonul. „De căcaturi din astea m-am săturat, toată lumea numa asta spune, mă ţărane, de un an de zile nu apar la televiziune. De ce? Domnule, în clipa când apar, nu spun cine, o moderatoare spune: <<Aaaa, păi a venit Piersic, nu mai avem ce să vorbim cu el>>. Bă, rahaţilor! Bucuraţi-vă”, spune către sală. „Şi-ţi spun şi ţie”, se întoarce spre Vişan, „mare căcănar eşti, cum ai îndrăznit, mă, să spui o asemenea tâmpenie?!. Bucuraţi-vă că vorbesc cu voi? Cum adică, nu vă bucuraţi că încă sunt în viaţă? Ştiţi câţi actori sunt în stele din toţi colegii mei? Vreţi să vă spun că din toată promoţia mea mai suntem 4 din 29. Ei nu ar vrea să vorbească? Nu vă e dor de Amza Pelea? De Iordache şi de Caragiu şi de alţii. Cum să vorbească, dacă nu mai sunt cu noi. Voi asta aşteptaţi, să nu mai vorbesc?”. Apoi se întoarce spre Vişan: „Aşa că dragul meu Dorel Vişan, numai aşa nu trebuia să începi”. 

Cum să cucereşti o femeie 

 
Unul dintre cele mai savuroase momente a fost cel în care, îndrăgitul actor s-a aseşzat pe scările din faţa scenei şi a vorbit despre femei. „Am avut atâtea partenere... Mie, sincer, eu nu am secrete, cred că puţine partenere am avut care nu m-au iubit în felul lor şi eu le-am iubit pe ele. De ce? O să mă întrebaţi „Dar, toate ţi-au plăcut?”. „Nu mi-au plăcut toate. Dar ca să poţi să joci corect şi s-o faci să creadă în poveste, te faci că o iubeşti. O giugiuleşti, îi scrii scrisori, o suni în tren: <<Dumneavoastră unde mergeţi?>> << La Braşov>>. <<Vă rog frumos, mergeţi la cuşeta 3, e acolo o artistă. Daţi-i biletul asta>>. În bilet ce scrie? <<Abia aştept să te revăd>>, <<niciodată nu am întâlnit o femeie ca tine>>.  M-aţi înţeles , azi un pic, mâine un pic, şi mai prinzi şi o parteneră care arată mai aşa...”, povesteşte Piersic, uitându-se spre o octagenară din primul rând. „Dumneavoastră aţi fost o poamă bună”, îi spune, făcând-o să roşească. „Nu vă supăraţi, sunteţi o minune”, o consolează, realizând că a exagerat un pic şi se întoarce la poveste: „Atunci, de aia vă dau lecţii la 80 de ani. Doctorii mei ştiu să vă dea lecţii din astea, dar nu ca mine. Când îţi place una tare, nu începi cu vrăjeli, ci  îi spui: <<Te iau de nevastă>>” (spune cu voce gravă). Aia moare de pântecăreală. <<Dar nu eşti însurat?>>. <<Da-o dracului pe aia. Divorţez de ea>>. Femeile au o mare calitate, cred tot ce le spui. De aia vă spun, dacă a minţit cineva în viaţa asta...eu am fost Peer Gynt. Am minţit enorm de mult. Am zis <<te iau şi pe tine, şi pe tine, şi pe tine>>. Da ce, eram prost s-o iau de nevastă. Le duci cu vorba...” 

Femeia cu cap de păpuşă 

 
Se lasă pe spate, îşi aranjează sacoul, fularul, şi continuă: „După aceea, aşa să-mi ajute Dumnezeu, că nu -mi place să vorbesc lucruri rele. Dar gândiţi-vă că pe mine m-a iubit una cu un cap de păpuşă. Arătam şi eu cumva... că dacă mă ştiaţi atuncea, la ora asta, nu mai eraţi în ţară”, se adresează octagenarei din primul rând. „Eram sportiv. Nu făceam sport ca ăştia, culturism. Faci muşchi şi cu cât te muşchiuleşti asta (arată spre pataloni) se face mai mică, mai mică, mai mică. Asta am vrut să vă spun. Toate credeau în toate  poveştile mele. Aia avea un cap de păpuşă. Şi vine Daniel Crâşmaru: <<Florine, asta te adoră, te adoră, mă. Ocupă-te mă, fă-o de dragul meu>>.Păpuşă, păpuşă, păpuşă”, spune desenând cu mâinile în aer un cap de femeie. „Era sportivă. Toţi vreţi să ghiciţi cine a fost. Nu vă spun, că nu ghiciţi. Am vorbit cu ea şi am condus-o acasă. Ţin minte şi casa unde am fost. Ma întrebat: <<Nu urci?>>, ca în <<Paraşutiştii>>. M-am dus. M-a servit cu un lichior. În momentul în care eu am stat cu ea, am povestit , ne-am iubit, că nu e o crimă; ce visează bărbaţii? Să împingă vagoane până mai pot. Şi eram fericit cu ea în pat. Se face dimineaţă şi mă scol. Ce zi frumoasă. Mă uit şi mă gândesc aşa: <<Mă, ce picior mare am>>. Şi mişc din picior... văd că piciorul meu era sub plapumă. Îl mişc pe celălalt, nimic. În clipa aia am realizat că sportiva... avea numărul 46 la picior. Am sărit glonţ din pat. <<Unde te duci scumpule?>>, mă întreabă. <<Am o imprimare la radio>>, nu ştiam cum să scap mai repede. Eu cred că aveţi neveste, iubite, care mai aveţi, dar chiar 46 la picior, mi se pare exagerat”, a continuat Piersic lăsându-i pe spectatori cu febră musculară de la atâta râs. „E ziua mea şi vorbesc cât vreau eu şi nu cât vreţi dumneavoastră. Care v-aţi plictisit, puteţi să mergeţi acasă”, a spus îndrăgitul actor. Şi aşa s-a întâmplat. Spectacolul a ţinut de la 18.30 (Piersic a interpretat piesa Peer Gynt şi a stat de vorbă cu spectatorii) şi până la circa 22.30, dar...Florin Piersic a plecat de la Operă pe la 3 noaptea pentru că nu a rezistat să nu stea de vorbă cu cei care-l adoră. 
 
Citeşte şi
 
   
Imagini din aceeasi galerie
  • Florin Piersic şi-a sărbătorit aniversarea pe scena Operei Cluj. A intrerpretat piesa Peer Gynt, fiind acompaniat, la final, de o frumoasă soprană. FOTO: Nicu Cherciu
  • Florin Piersic şi-a sărbătorit aniversarea pe scena Operei Cluj. FOTO: Nicu Cherciu
  • Florin Piersic şi-a sărbătorit aniversarea pe scena Operei Cluj. FOTO: Nicu Cherciu
  • Florin Piersic şi-a sărbătorit aniversarea pe scena Operei Cluj. Piersic a împărţit în sală castraveţii primiţi de la deputatul Aurelia Cristea  FOTO: Nicu Cherciu
  • Florin Piersic şi-a sărbătorit aniversarea pe scena Operei Cluj. FOTO: Nicu Cherciu
  • Dorel Vişan a fost prezent la spectacol
  • Emil şi Oana Boc
  • Florin Piersic şi-a sărbătorit aniversarea pe scena Operei Cluj. FOTO: Nicu Cherciu
  • Florin Piersic şi-a sărbătorit aniversarea pe scena Operei Cluj. FOTO: Nicu Cherciu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările