Florin Onul. A tras peste un milion de „gloanţe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Onul şi-a transformat pasiunea pentru paintball în afacere. Acesta a deschis la Cluj singurul teren de paintball din ţară, proiectat după standarde internaţionale.

Florin Onul este unul dintre cei mai împătimiţi “războinici” ai bilelor din Cluj. A prins microbul paintballului acum patru ani, perioadă în care a “ars”, împreună cu echipa lui de prieteni, peste un milion de bile. Ajutat financiar de părinţi, şi-a amenajat un teren de paintball de 5000 de metri pătraţi în oraşul natal Năsăud, unde se întâlnea săptămânal cu prietenii. Ar fi vrut încă de pe atunci să-şi transforme hobbyul într-o afacere, însă, odată ce a promovat paintballul în micuţul orăşel bistriţean s-a confruntat cu situaţii mai mult decât amuzante.

Grătar în loc de paintball la Năsăud

“Acolo nu ştia nimeni ce înseamnă paintball. Sunau şi mă întrebau crezând că e pentru grătare sau aşa ceva. Apoi, am fost sunat şi întrebat dacă închiriez garsonieră”, îşi aminteşte, amuzat de situaţii, Florin Onul. Student în anul II de facultate, a ştiut atunci că afacerea nu va deveni rentabilă la Năsăud şi pentru că nu dorea să se lase praful pe cele zece arme pe care le deţinea, a hotărât în 2008 să le aducă la Cluj: “Am făcut această mutare tot din pasiune. Nu avea rost să las armele la Năsăud. Fiind student în Cluj, vroiam să jucăm cu prietenii”. Au urmat apoi primele oferte pentru a oferi servicii de paintball în cadrul unor teambuildinguri solicitate de firme, iar mai apoi o ofertă venită din partea Polus Center, de a amenaja un asemenea teren în parcarea centrului comercial din Floreşti.

Teren la standarde internaţionale

“Am vrut să fac un teren de paintball adevărat. Ştiam că, fiind vorba de Polus Center, se impun anumite standarde. Nu puteam să pun aici cauciuri, ca obstacole”, a explicat Florin. Acesta a inaugurat anul trecut, în luna decembrie, singurul teren de paintball din ţară, proiectat după standardele internaţionale ale turneului „Millenium“, concursul internaţional oficial în domeniu. Investiţia s-a ridicat la 30.000 de euro: “Layoutul pentru teren a fost realizat de cei de la Millenium. Terenul trebuia să aibă fix 2.000 de metri pătraţi, obstacolele să fie gonflabile, iar în centrul terenului  să existe sigla Millenium un <M>. Doar asta a costat 1.200 de euro”, a explicat acesta.

Florin Onul intenţionează pe viitor să organizeze concursuri locale şi naţionale, dar şi să iniţieze copii în paintball, pentru a forma la Cluj un grup de sportivi competitivi la nivel naţional şi european. Chiar şi cu un teren realizat după standarde internaţionale, Onul a recunoscut că nu ar putea organiza în acest moment competiţii din circuitul Millenium. Acesta va inaugura, însă, în aproximativ două săptămâni la terenul de paintball de la Polus Center o terasă, de unde vor putea fi urmărite meciuri de paintball sau alte competiţii sportive.



De ce nu poţi organiza competiţii Millenium?

Pentru că nu am arme conform standardelor Millenium în acest moment. O armă de acel gen costă minimum 1.200 de dolari, şi trage 30 de bile pe secundă. Nu pot aduce aici aşa ceva, pentru că pe urmă nu-mi mulţumesc clienţii, care se vor plânge că îmi dau 30 de lei pentru 100 de bile şi le consumă în fix 10 secunde.

Este paintballul un sport costisitor, care lasă urme fizice?

Sunt simple preconcepţii. Nu e deloc mai scump decât bowlingul, de pildă. Cu 30 de lei te poţi juca efectiv 40 de minute. Armele se pot regla şi ele la intensitatea dorită, deci nu lasă niciun fel de vânătăi.

Ce-i place: “Îmi plac plimbările la munte, dar şi ieşirile cu ATV-urile şi tot ce ţine de acest gen de sport”

Ce nu-i place: “Cel mai mult îmi displace momentul în care sunt nevoit să curăţ echipamentul de paintball. E foarte mult de lucru. Îmi ia 10 minute doar curăţatul fiecărei arme, ce să nu mai vorbim de haine”

Născut la 7.07.1984, la Năsăud
Educaţie: Licenţiat în Silvicultură
Starea civilă: Necăsătorit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite