Firma Fany, al cărui patron este în arest, susţine că decizia ARR de retragere a licenţelor de transport în Cluj e „ilegală“

Firma Fany,
al cărui patron este în arest, susţine că decizia ARR de retragere a
licenţelor de transport în Cluj e „ilegală“

Autobuz Fany FOTO: citynews.ro

Reprezentanţii Fany au anunţat, într-un comunicat postat pe site-ul firmei de transport că retragerea licenţelor este „ilegală“ deoarece adresa trimisă de ARR Cluj „nu cuprinde motivele de fapt şi de drept care să justifice legal adoptarea acestei măsuri“. Firma mai spune că va ataca în instanţă decizia şi că va continua să presteze serviciul pentru care a fost licenţiată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Cluj a fost înştiinţat de către Autoritatea Rutieră Română că la trei dintre operatorii de transport public de persoane intrajudeţean din judeţ - SC Fany Prestări Servicii SRL, SC Ovlid Serv SRL şi S.C. GVP&Co Import Export S.R.L. – li s-au retras licenţele de transport pe traseele din zona metropolitană a Clujului. Acest fapt le-a fost comunicat celor trei firme. Decizia ARR de retragere a licenţelor de transport a survenit ca urmare a solicitării formulate în acest sens, încă din 4 martie (înainte de arestarea preventivă a patronului Fany), de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Firma Fany susţine că adresa înmânată „nu cuprinde motivele de fapt si de drept care sa justifice legal adoptarea acestei măsuri, arătându-se doar că aceasta a fost solicitarea Consiliului Judeţean Cluj din data de 1 aprilie 2014“.

Societatea clujeană mai susţine că motivarea actului administrativ „este o condiţie de bază a legalităţii acestuia“ şi că termenul impus de ARR Cluj - autobuzele Fany să nu mai circule pe traseele din zona metropolitană din 25 aprilie şi nu după 60 de zile de la data înştiinţării - este „o încălcare gravă a legii“.

„Am atacat deja măsura nelegală a retragerii licenţelor de traseu, înţelegând să ne apărăm drepturile câştigate legal în cadrul unei proceduri publice şi concurenţiale şi am solicitat, în faţa instanţei de judecată, suspendarea executării acestei măsuri abuzive şi nelegale, cerere care va fi soluţionată în procedura de urgenţă“, se mai arată în comunicatul postat pe 18 aprilie.

Mai puteţi citi:

Din 25 aprilie, autobuzele Fany nu mai au voie să circule prin Cluj-Napoca. ARR a retras licenţa de transport

UPDATE VIDEO Patronul firmei Fany, arestat preventiv pentru dare de mită, spălare de bani şi fals în acte. Soţia sa şi directorul de Licenţe din ARR, arestate la domiciliu

Şefa Serviciului Licenţe din ARR, arestată la domiciliu. Acuzaţii: spălare de bani şi fals în acte. Luase mită un mp3 player şi haine de 12.000 de euro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: