Filmele de miliarde ale anului 2019. Producţiile cu cele mai mari încasări la box-office

Filmele de miliarde ale anului 2019. Producţiile cu cele mai mari încasări la box-office

„Filmele de acţiune şi animaţiile s-au vândut cel mai bine în 2019, anul în care primele 5 producţii au strâns în total încasări de aproape 10 miliarde de dolari americani.Avengers: Endgame” e filmul cu celel mai mare încasări la box office în 2019. FOTO: hdqwalls.com

Filmele de acţiune şi animaţiile s-au vândut cel mai bine în 2019, anul în care primele 5 producţii au strâns în total încasări de aproape 10 miliarde de dolari.

Filmele de acţiune şi animaţiile s-au vândut cel mai bine în 2019, anul în care primele 5 producţii au strâns în total încasări de aproape 10 miliarde de dolari americani.
 
Eroii de benzi animate şi animaţiile s-au aflat şi anul trecut la loc de cinste. Nu întâmplător, o animaţie s-a clasat pe locul 5 din punct de vedere al încasărilor. Regatul de gheaţă II, o producţie Disney, i-a avut ca regizori pe Chris Buck şi Jennifer Lee. Acţiunea animaţiei a fost una antrenantă: eroii Anna, Elsa, Kristoff, Olaf şi Sven au plecat din Arendalle către o pădure străveche, în care este toamnă mereu, pentru a descoperi sursa puterilor Elsăi şi a-si salva regatul. Zeci de milioane de oameni de toate vârstele au căutat să afle răspunsul şi au urmărit pe marile ecrane, în întreaga lume, deznodământul. Asta a însemnat încasări de 1,111 miliarde de dolari, un remarcabil succes.
 
 
Pe locul 4 s-a aflat controversatul „Captain Marvel”, în regia Annei Boden şi a lui Ryan Fleck, a avut încasări de 1,128 de miliarde de dolari. Acţiunea noului film „Captain Marvel” are loc în 1995, când Carol Danvers – interpretată de Brie Larson -devine unul dintre cei mai puternici eroi ai galaxiei. Fost pilot în U.S. Air Force, Carol ia parte la un stagiu de pregătire în Starforce, o unitate militară de elită de pe planeta Kree, după care se întoarce pe Pământ, cu o mulţime de întrebări fără răspuns despre trecutul şi identitatea ei. 
Abia sosită, Carol e prinsă în mijlocul unui conflict intergalactic între două rase de extratereştri, având planeta noastră drept miză şi câmp de bătaie.
 
 
Pe locul 3 a venit „Omul-Paianjen: Departe de casă”. Filmul, o nouă poveste din seria de succes  Spider-Man a fost regizat de Jon Watts şi a depăşit la limită „Captain Marvel”, având încasări de1,131 de miliarde de dolari.
Tom Holland a revenit în rolul super-eroului salvator, însă de această dată a lăsat New York-ul pentru a-i salva pe europeni şi întreaga lume. Spider-Man s-a luptat cu creaturile monstruoase ale celor patru elemente fundamentale, pământul, aerul, apa şi focul şi a scris o nouă istorie pe marile ecrane.
 
 
 
Pe locul secund s-a aflat „Regele leu”, un remake Disney de mare succes. Acţiunea i-a purtat pe telespectatori într-o nouă călătorie în savana africană, acolo unde s-a născut un nou viitor rege, tânărul Simba. „Regele Leu” (The Lion King) a fost regizat de  Jon Favreau şi a avut încasări de 1,656 de miliarde de dolari.
 
 
Lider incontestabil a fost „Răzbunătorii: Sfârşitul jocului” (Avengers: Endgame). Filmul regizat de Anthony şi Joe Russo a avut încasări de aproape două ori mai mari decât cel de pe poziţia secundă.  2,797 miliarde de dolari au plătit cei care au ales să vadă pe marile ecrane aceast producţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: