Filme celebre despre epidemii şi catastrofele pe care le provoacă

Filme celebre despre epidemii şi catastrofele pe care le provoacă

Brad Pitt încercând să salveze lumea de o epidemie mortală în filmul World War Z

Coşmarul unor epidemii ucigătoare care iau de fiecare dată pe nepregătite omenire este unul dintre subiectele asupra cărora s-au aplecat mai mulţi regizori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre acestea se disting peliculele având la bază scenarii cu adevărat apocaliptice, care prezintă o lume distrusă aproape în întregime sau zombificată din cauza unor viruşi necunoscuţi.
   

A şaptea pecete 

   
Det sjunde inseglet (A şaptea pecete) este unul dintre cele mai vechi filme având acţiunea în timpul unei epidemii. Realizată în 1957, cu celebrul Ingmar Bergman autor, regizor şi scenarist, pelicula suedeză a intrat în istorie. Acţiunea are loc în Scandinavia, în timpul unei epidemii de ciumă care a decimat populaţia. Reîntors din Cruciadă, cavalerul Antonius Block este întâmpinat de Moarte, însă nobilul găseşte soluţia care îl poate salva cel puţin pe moment: îi propune o partidă de şah, care se va întinde pe durata mai multor zile.
 
 
 
Între timp, Antonius şi pajul sau Jons traversează ţinuturile nordice unde văd prăpădul lăsat în urmă de molimă. O familie de acrobaţi îl va ajuta pe nobilul cavaler să-şi regăsească credinţa, iar drept răsplată acesta îi salvează de Îngerul Morţii, însă el nu se va putea salva.
 
Un alt clasic, The Andromeda Strain ( Germenul Andromeda) a fost realizat de Robert Wise în 1971, după romanul cu acelaşi nume scris doi ani mai devreme de Michael Chrichton.
 
 
Acţiunea o reprezintă lupta disperată dusă de o echipă de oameni de ştiinţă care trebuie să înfrunte o epidemie cauzată de un  microorganism ajuns pe Terra din spaţiu. 
 
Outbreak (Epidemia) a fost realizat în 1995 de Wolfgang Petersen şi prezintă o epidemie declanşată de un virus adus în Statele Unite de o maimuţă. Întreaga lume este ameninţată de epidemia care se dezlănţuie, iar o echipă de medici încearcă să găsească soluţia pentru a combate boala.
 
 
Având în distribuţie actori de top precum Dustin Hoffmann, Rene Russo, Morgan Freeman, Donald Sutherland, Kevin Spacey şi Cuba Gooding Jr, filmul a fost excelent primit şi s-a bucurat de un succes important.
 
 

28 de zile mai târziu

 
 
28 days later (28 de zile mai târziu) este un film realizat în 2002. O epidemie de neoprit se răspândeşte cu repeziciune şi îi transformă practic pe aproape toţi oamenii în zombie. Iar cei care au şansa să scape, supravieţuitorii, umblă practic pe o plasă de sârmă, pândiţi de tot felul de pericole la tot pasul. Aceştia se refugiază într-o casă părăsită, însă şansele lor par aparent nule.
 
 
Şi tot un scenariu apocaliptic prezintă şi World War Z (Ziua Z: Apocalipsa). Regizat în 2013 de Marc Forster după un scenariu de Matthew Michael Carnahan, filmul se bazează pe romanul omonim scris de Max Brooks. Filmul îl are în distribuţie pe Brad Pitt, în rolul lui Gerry Lane.
 
 
Acesta este un lucrător ONU care încearcă din răsputeri să oprească răspândirea unei epidemii care transformă oamenii în zombie şi îi face să îşi ucidă cu sălbăticie semenii.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: