Fie voia generalului. FRF a anunţat oficial unde se joacă meciurile României cu Spania şi cu Lituania

Fie voia generalului. FRF a anunţat oficial unde se joacă meciurile României cu Spania şi cu Lituania

Cluj Arena a fost inaugurat în 2011. FOTO stiri.tvr.ro

Federaţia Română de Fotbal a decis vineri locul de desfăşurare al meciurilor amicale cu Spania (27 martie) şi cu Lituania, programat cu 4 zile mai devreme. În cele din urmă FRF a mers “pe mâna” selecţionerului echipei naţionale, Anghel Iordănescu, care a solicitat ca una din partide să se dispute la Giurgiu.

“Federaţia Română de Fotbal anunţă că s-a luat o decizie în privinţa stadioanelor ce vor găzdui meciurile amicale programate la finalul acestei luni. Astfel, partida cu Lituania se va disputa la Giurgiu pe arena ”Marin Anastasovici” în data de 23 martie, ora 20:00, iar întîlnirea cu Spania va avea loc pe 27 martie, pe Cluj Arena, de la ora 21:45”, a anunţat Federaţia Română de Fotbal pe site-ul oficial, vineri.

Date cu privire la punerea în vânzare a biletelor vor fi communicate în zilele următoare pe site-ul FRF.

Dispute pentru locul de desfăşurare

 

Ultimele zile au consemnat adevărate dispute, în special pe reţelele sociale între microbişti, cu privire la cel mai oportun loc de desfăşurare al meciurilor amicale cu Lituania şi Spania, programate la sfârşitul acestei luni. Asta în contextul în care cel mai modern şi încăpător stadion din România, Arena Naţională nu deţine avizul de securitate pentru incendiu.

Următoarea variantă luată în calcul a fost Cluj Arena, modernul stadion din inima Transilvaniei, care până acum a reuşit să găzduiască mai degrabă concerte de amploare decât evenimente sportive de anvergură. Întrucât starea gazonului pe arena de la poalele Feleacului este problematică - deşi administratorii au asigurat că au luat toate măsurile pentru un gazon optim - pe tapet a apărut şi varianta disputării cel puţin a unuia din meciuri, în principiu cel cu Lituania, pe alt stadion. Variantele vehiculate au fost stadionul echipei CFR Cluj, respectiv cel de la Giurgiu.

 

A vrut un meci la Giurgiu

În acelaşi timp, selecţionerul naţionalei, Anghel Iordănescu, s-a declarat dezamăgit de faptul că Arena Naţională nu poate găzdui meciurile şi a transmis că doreşte ca jocul cu Lituania să se dispute la Giurgiu. Între timp, primarul interimar al capitalei, Răzvan Sava a avut o întâlnire vineri, 4 martie, cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu şi a declarat că Naţional Arena s-ar putea deschide pe 21 martie, ceea ce ar fi permis organizarea partidelor aici. Federaţia naţională nu a dat înapoi şi a decis ca meciurile să se desfăşoare în afara capitalei. totuşi oficialii FRF au luat în serios "ordinul" selecţionerului, totodată general în rezervă şi au decis ca partida cu lituanienii să se dispute acolo.

Cluj devine capitala fotbalului românesc: ce transformări suferă arena în care se va muta echipa naţională

Bucureştenii îşi primesc stadionul înapoi: primarul Capitalei a anunţat data la care se redeschide „Arena Naţională“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: