Festivalul TIFF, „uitat“ din clipul de prezentare a Clujului. Reacţia vehementă a lui Tudor Giurgiu

Festivalul TIFF, „uitat“ din clipul de prezentare a Clujului. Reacţia vehementă a lui Tudor Giurgiu

Tudor Giurgiu

Tudor Giurgiu, directorul şi fondatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, a luat foc după ce a văzut noul film de prezentare a Clujului, în care nu apare nicio referire la TIFF, deşi  este cel mai important festival de film din ţară şi unul dintre cele mai importante din Europa.

Clipul de prezentare a fost realizat de o firmă locală, la comanda muncipalităţii clujene.

 „Am văzut şi eu clipul de prezentare a Clujului care invită străinii să descopere oraşul-inimă al Transilvaniei. Nu ştiu cine a făcut brieful/scenariul, dar m-am simţit uşor lezat, de fapt cam lovit în moalele capului. Desigur că totul trebuia să fie ultra shiny, glitzy, cu feţişoare de copii răcnet, precum în toate clipurile de gen, cu drone în sus şi în jos, nu neg asta. Producţia e foarte bună. Da, am înţeles din clip un mesaj simplu: Clujul e oraşul misterios, al start-up-urilor, al inovării, al clusterelor, al campionilor, al festivalurilor. Ce n-am înţeles şi m-a dezamăgit e că nu apare nici măcar un cadru de 2 secunde din Clujul pe timpul TIFF-ului”, a scris Giurgiu pe contul său de Facebook.

În acest an, TIFF a auns la cea de-a 18-a ediţie şi este cel mai longeviv festival din Cluj. În acelaşi timp, TIFF este şi cel mai important festival de film din România şi unul dintre cele mai importante din Europa. În acest an, printre invitaţi s-a numărat şi celebrul actor american Nicolas Cage, iar în anii anteriori festivalul a fost onorat cu prezenţa de monştri sacri ai cinematografiei precum Alain Delon, Sohia Loren

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: