VIDEO Festivalul Electric Castle 2017, o ediţie a recordurilor: peste 160.000 de festivalieri, eforturi logistice uriaşe şi show-uri de zile mari

VIDEO Festivalul Electric Castle 2017, o ediţie a recordurilor: peste 160.000 de festivalieri, eforturi logistice uriaşe şi show-uri de zile mari

Imagine din ultima zi de la Festivalul Electric Castle  FOTO Electric Castle

Ediţia cu numărul 5 a Festivalului Electric Castle a fost cea mai spectaculoasă de până acum, spun organizatorii. EC 2017 a însemnat şi un număr record de participaţi, pe lângă eforturile logistice uriaşe şi show-urile de zile mari ale artiştilor veniţi la Bonţida.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultima zi a ediţiei cu numărul 5 a Festivalului Electric Castle (EC) au participat circa 41.000 de oameni. Starurile care au concertat duminică - TrentemØller, Franz Ferdinand şi Deadmau5 - au făcut show-uri de zile mari.

„Fie că a fost vorba de muzică electronică, de rock, jazz sau reggae, sau de muzica simfonică oferită de orchestra Operei Maghiare din Cluj, publicul a văzut artişti determinaţi să ofere cea mai bună experienţă posibilă celor din faţa scenei“, spun organizatorii EC.

Potrivit acestora, unul din headlinerii ultimei zile, Anders TrentemØller, spunea că la Electric Castle a adus cea mai bună versiune a show-ului trupei şi că succesul îl datorează unui principiu simplu pe care îl recomandă şi artiştilor care vor să se afirme: „E plin de binevoitori care îţi vor da sfaturi şi îţi vor spune ce-i la modă, dar trebuie să creezi pentru tine, să crezi în ceea ce cânţi, să simţi. Prima regulă: să crezi în instinctul tău şi să faci muzică fiindcă nu te poţi opri din făcut muzică”.

Organizatorii mai spun că EC 2017 a stabilit noi recorduri de participare, iar eforturile pentru punerea în scenă a unui eveniment de asemenea amploare au fost uriaşe: „Organizatorii şi-au numărat şi paşii făcuţi în festival, recordul final apartinând unui om din echipa ce a reuşit să parcurgă în festival distanţa Cluj-Oradea!“.

Festivalul s-a desfăşurat pe o suprafaţă de peste 220.000 de metri pătraţi, iar pentru ca vremea să nu afecteze distracţia participanţilor s-au folosit 200 de tone de pietriş, 70 de metri de scoarţă de copac şi 20 de mii de pavaje tip portafloor. Iar pentru o bună comunicare în timpul festivalului şi o bună funcţionare a echipamentelor, echipa tehnică a întins 25 de kilometri de fibră optică şi cablu UTP.

„Trei tiruri au fost necesare pentru a transporta echipamentele de sunet doar pentru această scenă (n. r. scena principală), o încărcătura de aproape 500.000 de waţi. Pentru a compensa consumul de energie necesar unei asemenea desfăşurări de forţe, Electric Castle şi-a propus să ajungă un festival „zero waste”, iar participanţii s-au arătat doritori să se implice şi au răspuns pozitiv invitaţiei de a proteja mediul şi domeniile superbului castel Banffy. Bilanţul este unul care confirmă această evoluţie: 85% din deşeuri au fost colectate selectiv mulţumită unei echipe de 100 de oameni care s-a ocupat doar de strângerea şi sortarea lor“, precizează organizatorii.

Ziua 4 filmată credit video: Facebook/Electric Castle

 

Mai puteţi citi:

Trei staruri pe cea mai mare scenă a EC: TrentemØller, Franz Ferdinand şi Deadmau5 concertează duminică la Electric Castle 2017

FOTO VIDEO Ziua 3 la Electric Castle: 42.000 de petrecăreţi, Architects, Alt-J, Duke Dumont

FOTO VIDEO Cum s-au distrat 38.000 de oameni la Festivalul Electric Castle în ziua a doua

VIDEO „Morăriţa” şi „Ioane, Ioane” au băgat în priză Electric Castle. Mirabela Dauer, în lacrimi pe scenă

 

Toate drumurile duc la Bonţida. Tot ce trebuie să ştii despre Electric Castle 2017 ca să ai o experienţă de neuitat

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: