Festivalul celor trei apusuri din Ardeal. Mox promovează turismul şi tradiţia în creierii munţilor

Festivalul celor trei apusuri din Ardeal. Mox promovează turismul şi tradiţia în creierii munţilor

Imagine de la festival FOTO Mox

MOX, festivalul celor trei apusuri, ajunge la cea de-a 6-a ediţie vara aceasta. Evenimentul a pornit de la o zi de naştere la munte şi anul trecut a strâns 5.000 de participanţi pe platoul de la Valea Drăganului, din judeţul Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

MOX sau Music Outdoor eXperience (sursa foto a imaginilor din text) este un eveniment care se desfăşoară într-un loc ce îţi taie respiraţia, este primul festival cu obiectiv turistic din România care şi-a propus să combine un festival de muzică cu o excursie de relaxare la munte, corturi, hamace, leagăne, ateliere, waterslide, apusuri la 1000+ m altitudine, competiţii, aer curat, distracţie şi voie bună, astfel îl descriu organizatorii.

Noutăţile ediţiei din acest an constau în amenajare aunui stand cu mâncare tradiţională, un invitat din străinătate al cărui nume nu e încă dezvăluit, şi artişti precum Village, K-LU, Sauce, Arme, Massive Fluo, Andreea Veder, Alex One, Greenblack, N.Ser, Aeminium, Ugly Astronaut, Ciakar şi Greenie.

„Anul acesta ne-am propus să facem ceva nemaipomenit. MOX este un festival cu obiectiv turistic şi ne dorim ca prin acest eveniment să promovăm frumuseţea montană a ţării şi o dată cu ea şi o parte din tradiţii. Anul trecut i-am avut ca invitaţi pe tinerii din Organizaţia Zestrea, un grup de studenţi care promovează cultura ţărănească autentică prin ateliere de creaţie populară şi reconstituire istorică. Anul acesta dorim să ducem partea aceasta ceva mai departe promovând şi mâncarea tradiţională. Astfel, suntem deja în discuţii pentru amenajarea unui punct de mâncare tradiţională în incinta festivalului.

În ceea ce priveşte line-upul, pentru prima oară în 6 ani, dorim să aducem şi un artist internaţional. Şi aici suntem deja în discuţii cu câţiva posibili artişti. Partea de activităţi va fi şi ea mult mai bogată, dar detaliile vor veni o dată cu apropierea evenimentului“, susţine Marius Bugeac, organizatorul.

Festivalul va avea loc între 27 şi 30 iulie, iar biletele Early Bird - în număr de 600 - au fost puse deja în vânzare. Bilete se mai pot găsi pe biletmaster.ro şi în locaţiile partenere.


Mai puteţi citi:

De la Muzeul Jocurilor din Germania la Cluj. Expoziţie cu peste 300 de jocuri interactive la Biblioteca Judeţeană

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările