Festival unic în România pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii

Festival unic în România pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii

Anamaria Crainic a gândit un festival dedicat familiilor. FOTO: Arhivă personală

Soţii Anamaria şi Andrei Crainic, la fel ca mulţi alţi părinţi, s-au confruntat de multe ori cu situaţia în care nu aveau cu cine să-şi lase copiii atunci când voiau să participe la un eveniment important. Aşa le-a venit ideea de a organiza Elementum, un festival unic în ţară, dedicat deopotrivă părinţilor şi copiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul Elementum, un eveniment dedicat părinţilor, dar mai ales copiilor, va fi găzuit în perioada 21-23 iunie la Complexul Lac Luncani, situat la o distanţă aproximativ egală, aproximativ 50 de kilometri, de trei oraşe importante din Transilvania: Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Târgu Mureş. Dar ce este Elementum şi de ce ar participa familiile la un astfel de festival? 
 
 

Cum s-a născut ideea festivalului

 
Antreprenoarea spune că, atunci când a gândit festivalul, s-a inspirat din cele două afaceri pe care le deţine împreună cu soţul ei – „Lut şi Lemn Creative Camps“, tabere de creaţie pentru copii şi părinţi, şi „Rent-a-tent“, un serviciu de închiriere de corturi pentru evenimente.
 
Ideea festivalului a venit după ce Anamaria, la fel ca mulţi alţi părinţi, s-a lovit de o problemă aparent banală, dar nu tocmai uşor de rezolvat. „Ni s-a întâmplat şi nouă să vrem să mergem la un eveniment, de exemplu la Untold, dar nu aveam cu cine să ne lăsăm copilul şi a trebuit să găsim o rezolvare. În schimb, cei care vor dori să vină la festivalul pe care îl vom organiza noi nu mai trebuie să-şi bată capul cu această problemă, fiindcă le oferim direct soluţia“, spune antreprenoarea.
 
Programul festivalului este conceput în jurul celor patru elemente ale naturii – aer, apă, pământ şi foc, de aici şi numele „Elementum“. Toate activităţile sunt gândite cu ajutorul celui de-al cincilea „element“, anima, sufletul, pentru a sprijini conexiunea părinte-copil. „Vom zbura, ne vom juca pe şi cu apă, vom fi creativi, vom sta la cort şi ne vom bucura de spectacole, muzică live şi preparate culinare savuroase“, explică Anamaria.
 
 

Vedere asupra festivalului din paraşută

 
În cadrul festivalului se organizează concerte cu artişti renumiţi la scena principală, spectacole de magie, piese de teatru şi alte surprize antrenante la scena pentru copii. Adulţii vor avea şi ei activităţi individuale şi de echipă – „liniştite“ sau pline de adrenalină. La ultimul capitol pot fi trecute salturile cu paraşuta, zborurile de agrement şi competiţiile care vor fi organizate pe lac. 
 
„Se vor putea face salturi cu paraşuta în tandem de la 3.000 m altitudine, zboruri de agrement cu avioane ULM ultrauşoare sau cu cele de patru locuri, de tip Cessna. În orice variantă, aproximativ jumătate de oră veţi avea garantată, pe lângă adrenalină, o vedere panoramică unică asupra festivalului! Toate pachetele includ instructaj şi asistenţă pe toată durata aventurii la altitudine. Opţional, binenţeles, vă puteţi înregistra foto-video întreaga experienţă, ca să aveţi dovada pentru nepoţi“, a adăugat clujeanca.
 
Nu în ultimul rând, „Elementum“ înseamnă jocuri şi ateliere pentru toată familia. În plus, vor exista zone de mâncare şi băuturi, de chill&relax, de mother&care, precum şi o zonă mare de camping cu toate facilităţile necesare, cu un punct farmaceutic şi de asistenţă medicală, altfel nu ne-am mai numi părinţi.
 
„«Elementum» e un festival în aer liber şi nu numai, pentru că vor exista şi mai multe zone acoperite, pentru a nu ne baza exclusiv pe cizme de cauciuc sau pe pălării de soare. E organizat de un grup de părinţi iubitori de natură şi care au gândit totul pe «gustul, inima şi nevoile» unor părinţi. «Elementum» este dedicat tuturor familiilor din România care vor să îşi petreacă trei zile de vacanţă în aer curat, într-o lume gândită, în fiecare detaliu, pentru cel mai mic până la cel mai mare membru al familiei, departe de agitaţia oraşului, dar cu toate condiţiile de acasă“, descrie Anamaria atmosfera specifică festivalului. 
 

Locuri de joacă şi de îngrijire a bebeluşilor

 
 
Participanţii vor avea la dispoziţie un loc numit „Cuibul Mama&Copilul“, spaţiu în care mamele pot avea grijă de cei mici şi de ritualurile lor zilnice, fără să fie nevoie să se deplaseze acasă, cu: mese pentru înfăşat, facilităţi pentru pregătirea biberoanelor, chicinetă pentru prepararea piureurilor pentru bebeluşi etc., enumeră Anamaria. 
 
 
Pe lângă asta, „Casa lui Moş Ene“ va fi locul unde părinţii îşi vor putea pune micuţii la somn, în condiţii de linişte, lumină redusă, bean-bags, pături şi pufuri, dar vor fi şi locuri special amenajate în care copiii de până în 3 ani să se poată juca, supravegheaţi de personal de specialitate. 
 
 

Două afaceri şi un festival

 
Specialistă în Comunicare şi Relaţii Publice, cu un masterat în Strategii şi Politici de Marketing, Anamaria Crainic este cea care a pus bazele festivalului „Elementum“. Clujeanca deţine două afaceri, una care ţine de crearea evenimentelor de la zero, iar cealaltă, legată de închirierea corturilor stretch şi a altor elemente logistice. Este vorba despre „Lut şi Lemn Creative Camps“, respectiv „Rent-a-tent“. Primul business reprezintă un concept cu ateliere de creaţie, tabere pentru copii şi părinţi, evenimente tematice şi multă încredere în capacitatea copiilor de a fi creatori de viitor, explică Anamaria.
 
Cea de-a doua afacere, „Rent-a-tent“, este un serviciu de închiriere de corturi pentru evenimente, iar cei doi soţi deţin o adevărată „flotă“ de corturi, prin care pot oferi sisteme de acoperire pentru evenimente outdoor, de la festivaluri, la petreceri private sau corporate.

Până să devină antreprenor, ea a avut o carieră în domeniul vânzărilor şi a acceptat provocarea unui job într-o fundaţie globală cu accent pe dezvoltare locală a mediului rural. „De la parfumuri şi seminarii despre lifestyle, am ajuns la miros de balegă şi cutreierat de sate româneşti rupte parcă din cărţile de istorie. Mi-a plăcut şi am rezonat cu acel loc de muncă datorită echipei şi provocărilor“, mărturiseşte Anamaria.
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: