Farfurii comestibile doar din tărâţe, 100% naturale. „Trăiesc cu credinţa că ăsta este viitorul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpşuni pe o farfurie din tărâţe  FOTO: Biotrem România
Căpşuni pe o farfurie din tărâţe  FOTO: Biotrem România

Doi soţi din Cluj comercializează farfurii din tărâţe, 100% naturale, care se pot mânca şi care sunt deja folosite la festivaluri de street food din ţară şi la evenimente mari din Cluj. Farfuriile au fost create de un morar polonez.

Maria şi Lukasz Lichtenberg sunt doi soţi din Cluj care comercializează farfurii comestibile şi 100% naturale. Se pot pune în ele mâncare gătită sau nu, preparate solide şi lichide. Se fac din doar din tărâţe, iar metoda de realizare a acestora a fost creată şi brevetată de un morar din Polonia, Jerzy Wysocki, la sfârşitul anilor 1990.

În România au ajuns de circa doi ani după ce Maria şi Lukasz au încheiat un contract de distribuţie cu firma poloneză. Maria Lichtenberg afirmă că nici polonezii nu se aşteptau ca piaţa românească să fie deschisă acestui tip de produs. L-au descoperit în Polonia, ţara natală a soţului Mariei unde au mâncat într-un local din astfel de farfurii.

În opinia ei, acestea constituie un produs inovativ, sustenabil şi prietenos mediului înconjurător. 

„Trăiesc cu credinţa că ăsta este viitorul“, afirmă Maria Lichtenberg. 

Acestea farfurii, de culoare maronie, sunt deja folosite în localuri din Cluj, la evenimente şi mari festivaluri ce au loc în „capitala“ Ardealului, dar şi la festivaluri de street food/mâncare stradală din ţară. O farfurie din tărâţe de grâu costă dublu decât una de plastic şi preţul ei e inclus în costul mâncării.

Maria subliniază că aceste farfurii nu au scopul de a le înlocui pe cele de porţelan, ci reprezintă un alt mod de a avea grijă de natură. În farfuriile de tărâţe se poate servi mâncare gătită, inclusiv lichidă. Însă, la aceasta din urmă e de recomandat consumul până într-o jumătate de oră deoarece, fiind din materiale naturale, încep să se înmoaie.

„Dintr-o tonă de tărâţe de grâu pure, comestibile, putem produce aproximativ 10.000 de farfurii sau boluri. Ce este mai important, produsele noastre sunt complet biodegradabile şi se pot composta în doar 30 de zile“, se arată pe site-ul firmei distribuitoare. Tot acolo se mai precizează că se recomandă eliminarea produselor - farfurii, boluri, cupe - prin compostare sau deşeuri organice.

Mai puteţi citi:

Cum să faci un logo care să-i convingă pe oameni să nu mai arunce mâncarea. Povestea „cavalerului cu furculiţă“

VIDEO Câtă mâncare cumpără românii inutil în preajma sărbătorilor. „Este o statistică reconfirmată ani de-a rândul“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite